Kultúra

„Érted?!” – Filmvetítés Puzsér Róberttel

Puzser-Robert(1)(4)(960x640).jpg (Puzsér Róbert)
Puzser-Robert(1)(4)(960x640).jpg (Puzsér Róbert)

A hazai média legismertebb, sőt leghírhedtebb „megmondóembere”, Puzsér Róbert élőben teszi szigorú kritikája tárgyává a január 16-án, csütörtökön 18 órakor a Barátság Moziban vetített A mások élete című, 2006-ban forgatott német filmdrámát.

Egy népszerű filmklasszikus, ahogyan eddig még nem láttuk, avagy bevezetés a filmtörténetbe – nem csak filmbarátoknak. Puzsér szókimondó értékítélete minden bizonnyal élénk vitákat fog kiváltani a filmbarátok körében, hiszen a művészfilmekkel kapcsolatos sznobizmus éppúgy nem kenyere, mint a kritikátlan Hollywood-imádat.

Puzsér Róbert független értelmiségi, végzettsége szerint magyar-történelem szakos középiskolai tanár, aki politikai-közéleti-kulturális rádió- és tévéműsoraival vált ismertté. A provokatív szabadgondolkodó a kollektív tabuk és hazugságok leleplezését tűzte ki célul. A hazai filmrajongók első számú kultműsora, A Hét Mesterlövésze két és fél év alatt kétszáz adást ért meg a RadioCafén. Váratlan eltűnése az éterből széles körben okozott elvonási tüneteket, ami a szerkesztő-műsorvezetőt, Puzsér Róbertet arra mozdította, hogy Budapest különböző mozijaiban egy éven át, tíz éjszakán keresztül ismertesse a mindenre elszánt filmrajongókkal, hogy melyik a valaha volt száz legjobb film. A csillapodni nem akaró, tömeges érdeklődés végül egy, a rádióműsorral azonos című kétkötetes kiadványt is életre hívott.

Belépő: 1200 Ft/fő

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik