Kultúra

Petőfi Kultúrtér – Ezekre tombolunk januárban

petőfi kultúrtér (petőfi kultúrtér, )
petőfi kultúrtér (petőfi kultúrtér, )

Az év új, a hamisítatlan kultúrteres hangulat a régi. Íme a januári program!

Január 10. Péntek

Season 7

Zenész fiatalok Dunaújvárosból, saját számokkal és feldolgozásokkal. Nemrég az X faktorban tüntek fel, ahol kivállóan szerepeltek – tudnak élőben játszani

George Clooney Tribute Band

A zenekar tagjai, több régebbi csapat maradéka.

Január 11. Szombat

Elf és Dr. Sax táncest

A beat és a swing fehérvári nagykövetei a Petőfiben. Hagyományos swing, electroswing, beat, rock’n’roll és egyéb meglepetések a gyűjtemény mélyéről.

Január 18. Szombat

A kutya vacsorája

Varga Livius (Quimby, Braindogs, konga, ének) nagymamája szerint a zenélés az “a kutya vacsorája”. A nagymamának – főként ismerve a hazai zenei viszonyokat – minden bizonnyal igaza van, ám e kedves megállapítás nem rettenthette el a Quimby ütőhangszeres-mindenes-dumagépét attól, hogy – éppen a nagymama mondása nyomán született fedőnéven – a quimby-s Gerdesits Ferenccel (Quimby, Marlboro Man, Lead Zeppelin) saját zenekart hozzon össze 2003 nyarán.

Január 24.Péntek

Alma Zenekar

A családi koncert során az egyedi stílusú etno zenét játszó együttes improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak.
Sikerük kulcsa a gyermeklelket megérintő őszinteségben, a „nevető”,- és „tánc-izmokat” egyaránt megmozgató képességükben rejlik.

Hip-Hop est BOBAFETT,BOBAKROM,ZOMBLAZE

Január 25. Szombat

Indigó utca és Fluor

Stílusuk akusztikus jellegű, szövegcentrikus gitárzene, néhol hip-hop elemekkel. Első publikus szerzeményük a 2007-ben online közzétett Varázsló című dal volt.Az MR2-Petőfi rádióban hallható Pont, pont, pont és Kital-Álomés A külvilág vagy Te című dalaik társelőadója az ugyancsak székesfehérvári rapper, Fluor, aki a zenekaralapító középiskolai osztálytársa volt, s akivel már korábban is készítettek közös felvételt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik