Kultúra

Emlékezés pasztell színekben

Végh Éva képeiből nyílik kiállítás az esztergomi TÁR-LAK szalonban.

Kapcsolódó cikkek

A dorogi képzőművész nem először jelenik meg a szomszédos városban, a festészet iránt érdeklődő közönség ismeri selyemképeit, indiai ihletésű alkotásait. A festőnő bemutatkozásában önálló internetes oldalán az áll, hogy az egri Tanárképző Főiskolán szerzett biológia-rajz szakos diplomát, majd művészeti tudását a Magyar Képzőművészeti Egyetemen csiszolta. „1986-ban a másoddiplomáztam, ahol mestereim Bráda Tibor és Patay László festőművészek voltak”- írja.

Sokféle technikával él

Táblaképei olaj, és vegyes technikával készülnek, de az akrilt is kipróbálta, tűzzománc képei és selyem festményei is vannak. Lakóhelyén, Dorogon nagyméretű tűzzománc alkotásait csodálhatják a polgármesteri hivatal dísztermében, a Kálvária dombon a Stáció képek háttereként vagy Dorogi Városi Uszoda tűzzománc faliképein.

A mostani tárlatról

Mostani, Emlékezés című kiállítása január 6-án délután 5-kor nyílik az esztergomi TÁR-LAK Szalonban (Simor János utca 10.) és január 19-ig látogatható szerdán, pénteken és szombaton 9-13 óra között, vasárnap pedig 16-18 óráig, vagy külön egyeztetett időpontban. Érdeklődhetnek a 06-30-474-5763-as telefonszámon.

fotó: szerdamagazin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik