Kultúra

Kiállítás és utószilveszter az Aba-Novákban

 

Lap-Top-On: a digitális hulladékból összeállított vándorkiállítás Leányfalura látogat, a megnyitón köszöntik az új évet is.

A 2014-es esztendőt az Aba-Novák Galéria már január 4-én délután ötkor egy csoportos kiállítás megnyitójával indítja. Fekete János szentendrei művészetszervező és műgyűjtő elhasznált laptopokat osztott ki képzőművészeknek, akik ezekből a digitális hulladékokból műtárgyakat alkottak. A különleges ötletet megvalósító képzőművészek: Aknay János, Almásy Gertrúd, Bálint Ildikó, Bihon Győző, Ef Zámbó István, Jávor Piroska, Kemény Zoltán, Krizbai Alex, Lukoviczky Endre, Orbán Attila, Pauli Anna, Pistyur Imre, Regős István, Regős Anna, Tímár Gergő, Verebélyi Diána, Vincze Ottó, Vinkler Zsuzsi és Závodszky Ferenc. Az elkészült és újraalkotott laptopok „Lap-Top-On” címmel először Szentendrén mutatkoztak be 2013 nyarán a Péter Pál Galériában, majd vándorkiállítást szerveztek az anyagból a térségben, most jutnak el vele Leányfalura.

Aznap este még egy utószilveszteri bulit is meghirdetett a Galéria a Leányfalu-Házzal közösen. A Lap-Top-On Utószilveszter a tárlat megnyitója után, 19 órakor kezdődik.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik