Kultúra

Hétfőn is sok program Szentendrén

24.hu
24.hu

2013. 12. 22. 19:56

Egy nappal szenteste előtt betlehemes játékok kicsiknek és nagyoknak, este pedig orgona és hegedű koncert a Péter-Pál templomban.

A délelőtt csendesen telik a városban, de ebéd után már érdemes kimenni a Tourinform Iroda elé a Dumtsa Korzóra (Dumtsa Jenő utca 1-22.), mert 15 órakor a Maszk Bábszínház előadásában elevenedik meg a betlehemi történet. A Szentendrei Kulturális Központ szervezésében látható látványos bábelőadás után pedig már lehet is továbbmenni a Dalmát kávézó elé, a Kmetty térre, ahol délután 5-kor a törzsvendégek adják elő ugyanezt.

Fotó: facebook/szentendreikult

Szamárhegyi Betlehemes

A Szamárhegyi Betlehemest már nem először mutatja be a lelkes csapat, tavaly is tartottak bemutatót. A facebookon terjesztett invitálás szerint teával és forralt borral várják a közönséget, egyéb kínálni valóról pedig mindenki gondoskodjon – a kínálásra hozott étkeknek asztalt biztosítanak. A fellépők között van rendszergazda, aranyműves, tanár, egyetemi hallgató, traumatológus, gépésztechnikus vagy nyugállományú honvédtiszt is – és akkor em is soroltunk fel mindenkit. Szóval, ez igazi örömjáték egymásnak, de a lelkesedést szívesen átadják mindenkinek!

Művészházaspár templomi koncertje

Gyermán Júlia hegedűművész és Vedres Csaba zongora- és orgonaművész adventi koncertje zárja a napot 19 órakor a Péter-Pál templomban. A művészházaspár négy gyermekével Szentendrén él, a zeneszerzőként is elismert billentyűs egyben a templom segédkántora. Érzelemgazdag előadásaik mindig maradandó élményt nyújtanak közönségüknek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 29:  Phil Taylor engages with his fans during the Auckland Darts Masters at The Trusts Arena on August 29, 2015 in Auckland, New Zealand.  (Photo by Michael Bradley/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.