Kultúra

Pinokkio és Vivaldi a váciak karácsonyán

Táncjáték és koncert, karácsonyfa díszítő verseny és vásár: mindez a Madách Imre Művelődési Központ falai között a hétvégén.

Kapcsolódó cikkek

Szombaton a Váci Szlovák Önkormányzat rendezi meg hagyományos szlovák karácsonyát az épületben, amelyen a dubnicai folklór együttes előadását nézhetik meg a vendégek.

A vasárnap aztán már mindenkié: december 15-én 14 órától adventi játszóházzal várják a kicsiket és nagyokat a művelődési központ munkatársai. A programban helyet kap kézműves foglalkozás, karácsonyi vásár, 15 órától pedig kihirdetik az idei karácsonyfa díszítő verseny eredményeit is.

Ezt követi 16 órától Sipeki Anita Modern Tánc- és Balettiskolájának előadása, a “Pinokkió” című táncjáték. Táncszínházi előadás gyermekeknek szól, de a szülők is garantáltan élvezik majd! Egy csillagfényes éjszakán, a csodák éjszakáján, egy tündér életre kelti Dzsepetto, a magányos fafaragó fabábúját, Pinokkiót, és ezzel fantasztikus kalandok egész sora veszi kezdetét, amely próbára teszi a kis Pinokkió bátorságát, hűségét és őszinteségét – azokat az erényeket, amelyeket meg kell tanulnia ahhoz, hogy igazi kisfiú váljon belőle. Bölcs barátja Tücsök Tihamér hiába próbálja figyelmeztetni, Pinokkió csetlik-botlik és egyik butaságot követi el a másik után – szól a gyerekcsalogató ajánló.

Fotó: vac.hu

Az ünnep készülődés hangulatát emeli a 18 órakor kezdődő koncert a Kamarateremben. Közreműködnek: Rácz Éva énekművész és tanítványai, valamint a „Vác” Antonio Vivaldi Kamarazenekar. A műsorban felcsendülnek Vivaldi, Handel, Bach,Mozart, Haydn, Albinoni, Brahms és Strauss művei mellett adventi és karácsonyi dallamok.A koncertre a belépés díjtalan, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik! ( Már most figyelmükbe ajánljuk, hogy december 27-én is találkozhatnak Strauss karácsonyi keringőivel és polkáival a váci művelődési központban, akkor Kegye János pánsípművész tolmácsolásában.)

Fotó: vac.hu

A látogatókat egész nap süteménnyel és forró teával várják a szervezők.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik