Kultúra

Nagymaroson is várják az ünnepet

24.hu
24.hu

2013. 12. 13. 11:55

Szombaton két koncert, kézműves foglalkozás és jótékonysági vásár segíti a karácsonyi ráhangolódást.

Korábban a témában:

December 14-én már reggel 9-től mehetnek a korán kelő csemetékkel a művelődési házba, mert a Napközi Otthonos Óvoda óvónői már várják a kicsiket, hogy közösen ajándékokat készíthessenek anyunak és apunak, vagy egy saját díszt varázsoljanak a karácsonyfára.

Jótékonységi vásár az óvodáért

A kézműves foglalkozás után 11 órától irány a Főtér, ahol a Contaktus Country karácsonyi gyermek koncertje csendül fel. Ezt már együtt hallgatják a gyerekek azokkal, akik az óvoda fejlesztését segítő jótékonysági vásáron vesznek részt. A vásárt az óvodai szülői munkaközösség szervezi. Mellette természetesen ezen a napon is nyitva lesz a helyi termelői piac reggel 7-től 13 óráig. Még időben vagyunk, hogy beszerezzék a karácsonyi sütemények és főfogások alapanyagait.

A Nagymarosi Német Nemzetiségi Önkormányzat pedig betlehemi jászlat állít a Főtéren, hogy teljes legyen az ünnepi várakozás hangulata. A csúcspont pedig a Dunakanyar Fúvósegyüttes koncertje lesz délután 5-től a művelődési házban.

Jövő vasárnap templomi koncert

És egy kis előretekintés, hogy tervezhessék a következő hétvégét is: advent utolsó vasárnapján, december 22-én délután 16 órakor kezdődik a város karácsonyi koncertje a Római Katolikus Templomban. Közreműködnek a Nagymarosi Napközi Otthonos Óvoda óvodásai, a Nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói, a Nagymarosi Női Kar és a Nagymarosi Férfikar. A koncert után forralt borral és süteménnyel várják a város lakóit a téren.

nagymarosi-fuvosok(650x433).jpg (márton nap, nagymaros, fúvósok, )

Fotó: Kiss Péter

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.