Kultúra

Nagymaroson is várják az ünnepet

Szombaton két koncert, kézműves foglalkozás és jótékonysági vásár segíti a karácsonyi ráhangolódást.

December 14-én már reggel 9-től mehetnek a korán kelő csemetékkel a művelődési házba, mert a Napközi Otthonos Óvoda óvónői már várják a kicsiket, hogy közösen ajándékokat készíthessenek anyunak és apunak, vagy egy saját díszt varázsoljanak a karácsonyfára.

Jótékonységi vásár az óvodáért

A kézműves foglalkozás után 11 órától irány a Főtér, ahol a Contaktus Country karácsonyi gyermek koncertje csendül fel. Ezt már együtt hallgatják a gyerekek azokkal, akik az óvoda fejlesztését segítő jótékonysági vásáron vesznek részt. A vásárt az óvodai szülői munkaközösség szervezi. Mellette természetesen ezen a napon is nyitva lesz a helyi termelői piac reggel 7-től 13 óráig. Még időben vagyunk, hogy beszerezzék a karácsonyi sütemények és főfogások alapanyagait.

A Nagymarosi Német Nemzetiségi Önkormányzat pedig betlehemi jászlat állít a Főtéren, hogy teljes legyen az ünnepi várakozás hangulata. A csúcspont pedig a Dunakanyar Fúvósegyüttes koncertje lesz délután 5-től a művelődési házban.

Jövő vasárnap templomi koncert

És egy kis előretekintés, hogy tervezhessék a következő hétvégét is: advent utolsó vasárnapján, december 22-én délután 16 órakor kezdődik a város karácsonyi koncertje a Római Katolikus Templomban. Közreműködnek a Nagymarosi Napközi Otthonos Óvoda óvodásai, a Nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói, a Nagymarosi Női Kar és a Nagymarosi Férfikar. A koncert után forralt borral és süteménnyel várják a város lakóit a téren.

Fotó: Kiss Péter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik