Kultúra

Karácsonyi kavalkád Kismaroson

Vasárnap benépesül a sportcsarnok, egész nap programok és kézműves vásár várja a marosiakat.

Több mint negyven kézműves mester portékájából lehet válogatni már reggel 9 órától. Lesznek szép kerámiák, tiffany lámpák, horgolt- és egyéb ékszerek, gipsz képek, szalvétatechnikával, vagyis decoupage technikával készített faképek és dobozok, horgolt karácsonyi díszek, ásványok, textil ajándéktárgyak, szalma díszek, népi szőttesek, hímzett mindenféle, faragott gyertyák, adventi koszorúk, szőnyegek, fafaragások, nemeztárgyak és textil játékok.

Aki pedig inkább a házi készítésű, természetes finomságokat értékeli, az válogathat a lekvárok, szörpök, mézek, fahéjas ínyencségek, gyógynövények, teák, és aszalt gyümölcsök között, de lesz birsalmasajt és idei diót is lehet venni a karácsonyi beiglihez.

Fotó: fotolia.com

Kézműves foglalkozások

Amíg a szülők vagy a nagyik nézelődnek és válogatnak, a család kisebb tagjai saját kezűleg készíthetnek ajándékokat. „Grauszmann Tünde segítségével kipróbálhatják a gyertyaöntést, mártogatást, talán még a faragást is, 11 órától pedig egyéb kézműves tárgyakat csinálhatnak Beregi Csilla vezetésével” – sorolja a részleteket Pálmai-Burik Éva, a művelődési ház vezetője, az egész napos kavalkád szervezője.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Folyamatos pörgés

És közben mindig meg kell állni a színpad előtt! Már 10 órakor elkezdődik a tánc és mindig újabb és újabb csapatok érkeznek: a Zafír Nyugdíjas Tánccsoport kezdi a bemutatókat, majd Ungi Krisztián balett tánccsoportja mutatkozik be, jön a helyi Sweet Kids, és a Torony Se bemutatója. Az ország egyik legjobb művészeti iskolája, a Talentum diákjai lépnek színpadra, majd a kismarosi közönségnek mutatkozik be először a szokolyai gyerek színjátszó kör.

14 órakor a Kerek Perec Egylet mesejátékának címe: A kalap. Az egyórás előadás után ismét zene és tánc következik: 15 órakor a felnőtt táncosokból álló Abajdóc néptánccsoport mutatja be műsorát, majd a Fényecske és a Silverstar Egyesület néptánc csoportjai következnek, végül mindenki rophatja: kezdődik a táncház a Magyar Virtus zenekar közreműködésével. A szünetben sincs megállás: Solymos Mónika és tanítványai hastáncbemutatója tartja mozgásban a lábakat.

A kismarosi Sportcsarnokban vasárnap este 6-kor zár a karácsonyi kavalkád.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik