Kultúra

Adventi programok a Somogyiban

Advent idejére a sok jó olvasnivaló mellett még számtalan jó programot is kínál kicsiknek és nagyoknak a Somogyi-könyvtár:

Adventi koncertek zenei csemegékkel, kiállítás a mesterségek dicséretére, karácsonyi ajándékok és díszek készítése a legkisebbeknek, a téli ünnepkörhöz kötődő hagyományokat felelevenítő tárlat a régi folyóiratok és a régi iskolai tankönyvekben megjelent írások alapján, betekintés a Kárpát-medence népeinek karácsonyi hagyományaiba a Nemzetiségek Napja (december 16.) alkalmából.

Adventi zenei csemegék a Somogyiban

Az idei Somogyi-könyvtári, adventi koncertek különlegessége az, hogy a fiatal muzsikus „ígéretek” ismert, sikeres előadóművészekkel együtt léphetnek fel. A vendégművészek közül az egyik Gabor Amadeus, latin dzsessz gitárművész-zeneszerző, aki Al Di Meola-tanítvány, a másik pedig Federico Conte, olasz tangóharmonika-művész, aki jelenleg az egyik legjobb, nemzetközileg is elismert kortárs tangóharmonika-művész Claudio Jacomucci diákjaként tanul.

Az SZTE Tehetségpont, valamint ennek keretében működő Sófi-alapítvány szervezte koncertek bemutatkozó támogatottjai Ötvös Csilla gitárművész és Molnár Mária, az SZTE Zeneművészeti Karának énekművész hallgatója.

December 13-án 17 órától Gabor Amadeus, az ismert latin dzsessz gitárművész-zeneszerző – aki többek között a világ egyik leghíresebb gitárosaként számon tartott Al Di Meola kurzusán is megfordult már – Ötvös Csilla okleveles gitárművész, gitártanár, kamaraművésszel, a Sófi-alapítvány támogatottjával lép fel a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasójában.

December 16-án 17 órától ugyanott a tehetségpontos Molnár Mária, az SZTE Zeneművészeti Karának énekművész hallgatója és Federico Conte olasz tangóharmonika-művész közös koncertjére kerül sor.

A koncertek ingyenesen látogathatók!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik