Kultúra

A vakság nem fertőző

Érdi Tamás zongoraművész lép fel a LÁRKE jótékonysági rendezvényén, amelyet megalakulásuk 10. évfordulójának alkalmából rendeznek.

A fény túlsó oldalán…, ez a címe a december 13- ai jótékonysági estnek, amelyet a Szent István Művelődési Házban rendez a Látássérültek Regionális Egyesülete (LÁRKE), a szervezet 10. születésnapja alkalmából – hangzott el egy sajtótájékoztatón.

Az egyesület elnöke, Szokó Zsolt ismertette a programot: A rendezvény délután fél hatkor kezdődik egy érzékenyítő programmal, amelynek fő célja, hogy ráébressze a látóközösséget, milyen nehéz akár csak egy karácsonyfa feldíszítése is – ami majd a feladata lesz a programnak – ha az ember elvesztette a látását, vagy éppen tolószékbe kényszerült.

A rendezvény fővédnöke, Soltész Miklós államtitkár mond majd köszöntőt. A rendezvényen levetítik a Drága Nagyi című filmet, majd este hét órakor lép színpadra Érdi Tamás zongoraművész, aki egy meglepetés előadással várja a közönséget – mondta el Szokó Zsolt.

A koncertet követően a VIP vendégek találkozhatnak a szintén látássérült zenésszel és dedikáltathatják CD-jét. Hollósi Sarolta, a LÁRKE munkatársa elmondta, azért van szükség az ehhez hasonló rendezvényekre, hogy mindenki megértse, a vakság nem fertőző, nem terjed egyik emberről a másikra.

Sajnos találkoztam olyan esettel is nem is egyszer –, amikor egy látó ember azért tartotta magát távol egy embertársától, mert az elvesztette a szeme világát – magyarázza Sarolta.

A sajtótájékoztatón Nemes Zsuzsa, az önkormányzat munkatársa egy adománylevelet ad át a LÁRKE elnökének, amellyel a cég egy új szerverrel támogatja őket, ugyanis az egyesületnek beázás miatt tönkrement az informatikai rendszere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik