Kultúra

Kortárs pezsgés a Hatosban

Temesvárról érkezik két új alkotó a REÖK nyitott műtermébe, hogy együtt dolgozzanak a helyiség rezidensével, Árnyas Koppánnyal. Az első nemzetközi vendégek szombaton beszélgetés keretében mutatkoznak be.

Élénk kortárs képzőművészeti pezsgés jellemzi a Reök-palota Hatos termét október 26-a, vagyis az ENTER-nap óta. Ekkor költözött be a házba Árnyas Koppány festőművész és első alkotótársa, Ricz Géza. A falakat azóta izgalmas festmények díszítik, az alkalmi műterem illatozik a friss festékszagtól, mindenhol születőben lévő műalkotások nyomaiba és eszközeibe botlik a kíváncsi érdeklődő. A művészek hétközben magányosan munkálkodnak, szombatonként viszont a közönség is betekinthet a máskor elzárt alkotófolyamatba.

E hét szombattól két új alkotó vesz részt a pop-up műteremben zajló inspiratív munkában, méghozzá nemzetközi együttműködés keretében Costin Brateanu és Tar Béla festőművészek Temesvárról érkeznek a REÖK-be. A látogatás rapid lesz, hiszen a műtermet minél pörgősebb ritmusban kívánja tartani a házigazda. December 14-ig dolgoznak együtt, úgyhogy aki szeretné meglesni az alkotófolyamatot, ezen a héten és jövő héten szombaton teheti ezt meg.

A művészekkel december 7-én, szombaton 15 órától beszélget Balog József újságíró. Közvetlen, kötetlen stílusban ismerkedhetnek meg az érdeklődők a HATOS szobával és annak alkotóival illetve művészetükkel. A programra a belépés ingyenes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik