Kultúra

Verőcén gospel dallamokra gyúltak a gyertyák

Délután a szabadban, kora este a művelődési házban köszöntötték Advent első vasárnapját a Duna parti községben.

Munkatársunk beszámolója szerint minden évben többen és többen mennek el az ünnepi programokra, idén a családok együtt mentek ki a főtérre, ahol csecsemőktől a dédmamáig minden korosztály részese akart lenni a meghitt pillanatoknak.

Önkéntesek állították fel a Betlehemi jászolt, melyet ettől kezdve bárki megnézhet párszáz méterre a Főtértől, az Árpád úti katolikus kápolna udvarán.

A programok még világosban kezdődtek, először a katolikus, református és baptista közösségnek is otthont adó település református tiszteletese, Márkus Gábor beszélt az ünnep jelentőségéről. A helyi református óvoda nagycsoportos gyerekei pedig énekes-verses műsorral készültek, s mire Bethlen Farkas polgármester meggyújtotta a gyertyát, már be is sötétedett. A hidegben jólesett a tűz mellett melegedni, a forralt bort vagy teát kortyolgatva, néhány szem süteménnyel a kézben kicsit beszélgetni egymással.

 

 

Gospel est

17 órakor azután mindenki átsétált a művelődési házba, ahol egy tűt nem lehetett elejteni, annyian voltak, mire elkezdődött a „Megláttam a fényt”címmel meghirdetett adventi gospel est . A minden keresztény közösségben elterjedt, hittel teli dallamokat a Pintér Zsolt és Apáti Ádám alkotta Louisiana Double (amerikai népzenét játszó duó), a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Két tannyelvű Általános Iskola “Eszterlánc” kórusa és a váci Karolina Katolikus Általános Iskola diákjai adták elő közös koncertjükön.

Három táncos vasárnap

Greff Katalin, a művelődési ház igazgatója szerkesztőségünknek azt is elmondta, hogy a következő három adventi vasárnapon is látványos programok kísérik a gyertyák meggyújtását, mindig délután négykor. Jövő vasárnap a Főtéren a Kabóca néptánccsoport lép fel, december 15-én a Verőcei Csattogók tánccsoport , majd 22-én a Verőcei Őszikék tánccsoport műsorát nézhetik mindazok, akik részesei akarnak lenni az ünnepi pillanatoknak.

Fotó: Révuti Norbert

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik