Kultúra

Dumaszombat

Szombaton a jókedvé a főszerep a Váci Dunakanyar Színházban.

Váci Dumaszínház, azaz Kőhalmi Zoltán és Beliczai Balázs lép fel szombat este a Dunakanyar Színházban. Kezdés 19 órakor.

Kőhalmi Zoltán

Ibicsoki Zoltán, meteorbecsapódás-emlékhely, gesztenyével megdobált menyasszony, toló uszály, szotyi-vonal. Aki szereti a stand-up comedy műfaját, annak az előző kifejezések olvastán minden bizonnyal beugrik a Dumaszínház egyik legnépszerűbb humoristájának neve.

Ahogy szülővárosában, Szentesen sokan ismerik, Kőhalminé Zolika azonban nem a dumaszínpadon kezdte a pályát. A Karinthy-gyűrűvel kitüntetett, pályaelhagyó építészmérnök valójában sosem akart kiállni és beszélni, jól érezte magát a háttérben. Szerencsére, mégis megpróbálta.

A „szomorú bohóc” nem is olyan szomorú, hiszen háromgyermekes, boldog családapa és férj, Humorfesztivál-győztes, a műfaj egyik legrutinosabb képviselője. Nem politizál, nem beszél celebekről és nem káromkodik. Sikeres saját estje után a Showder Klub speciális adásában, elsőként készíthetett önálló adást.

Beliczai Balázs

Humorista, megaceleb, aki több mint 55 híres ember hangján tud köhögni. Ex-lufihajtogató, ex-Família Kft-s, exhibicionista lakástulajdonos, aki sikeres show-t csinált a vizsgatanításából. Ez egyben a meg nem kezdett pálya méltó befejezése is lett.

Baló György magyar hangja, a magas barna férfi, humoros szerepben. Igazi őstehetség, aki Hamletként is viccesebb volt, mint ahogy azt Shakespeare valaha el merte volna képzelni.

A kötetlen munkaidő élharcosa, fiatal előadó, akinek a művészneve meglepően hasonlít az eredetire, merthogy ugyanaz. Minden alkalommal élőben lép fel, és nála a playback is igen ritka.

Kedvelt témái: iskola, politika, sajtó, amiről sose beszél: géz, muflonok, Nietzsche.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik