Kultúra

Jön a Koldus és királyfi!

próba (koldus és királyfi, )
próba (koldus és királyfi, )

December 22-én a Koldus és királyfi ősbemutatójával jelentkezik a Vörösmarty Színház. A musicalt Szurdi Miklós rendezi.

„London ódon városában, a XVI. század második negyedének egy bizonyos őszi napján, egy Canty nevű szegény családban született egy fiú, akire nem vágytak. Ugyanezen a napon egy a gazdag Tudor-családból származó angol gyermek is született, akit már nagyon vártak” – így indul Mark Twain híres regénye.

Aztán fordulatosabbnál fordulatosabb helyzetekbe sodródik a két fiú, Tom és Edward. A Koldus és királyfiból Szurdi Miklós rendező és Döme Zsolt zeneszerző készített egy vadonatúj musicalt, amelyet 2013. december 22-én mutatnak be a Vörösmarty Színház nagyszínpadán.

Szikora János igazgató így vélekedik a darabról: „Szurdi Miklós és Döme Zsolt szakmai múltja garancia arra, hogy a Koldus és királyfi nagysikerű előadás lesz. Nagyon fontos, hogy egy zenés darabnál valami megmaradjon, ott döngicséljen a fülekben az előadás után. Jó lesz játszani, nemcsak a nézők fogják élvezni, hanem ti is.”

Szurdi Miklós sok tömegjelenetet, ironikus elemeket, egy nagy, szerethető családi musicalt ígér. „Azt tűztük ki célul, hogy egy olyan családi musicalt mutassunk be, amiben mindenki megtalálja a neki szerethetőt. A történet nagyon érdekes korban játszódik. Két ember teljesen váratlanul ismeretlen élethelyzetbe kerül. Egyikük felemelkedik, a másik mélybe repül. Nagy, romantikus, sikeres mesét szeretnék csinálni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik