Kultúra

„Olyan, mint amikor Magdi anyus távozott”

Olvastam az egyik fórumos hozzászólást, amikor kiderült, hogy meghal a Family Guy egyik szereplője.

Egészen pontosan elüti egy autó, ezt a véget találták ki a rendezők az indulás óta minden epizódban szereplő karakternek.

Hogy egy másik kultikus amerikai sorozatból vegyünk egy példát, amikor Kenny meghal a South Parkban –attól függetlenül, hogy szinte minden részben meghal egy kis időre, aztán meg véglegesen is –, Kyle és Stan mindig úgy kommentálja az eseményt, hogy „– Megölték Kennyt! – A szemetek!” Valahogy így vagyunk most is ezzel, a Family Guy kapcsán.

Hogy ki?

Most már eláruljuk, a négylábú, de két lábon járó kutyáról, Brian Griffinről van szó. Az intelligens, de ugyanakkor meglehetősen szarkasztikus és kellőképpen iszákos kutya tizenegy évad után távozik a sorozatból – írja a Daily Mail.

Az okokról csak annyit árult el Steve Callaghan producer, hogy valahogy fel akarták rázni a sorozatot és Brian „megölése” tűnt a legéletszerűbb megoldásnak. „A család gyerekeihez nem akartunk hozzányúlni, akkor inkább Brian, bármennyire is szeretik őt a nézők” – ecsetelte Callaghan. Nemcsak a nézők, de a család legfiatalabb tagja, Stewie is szerette a maga módján a kutyát, de nem tudta őt megmenteni, mert a korábbi epizódokból jól ismert időgépe darabokban hevert.

Griffinék azonban nem gyászolják sokáig Briant, hamarosan egy új kutya kerül a családhoz, akiről egyelőre csak annyit tudni, hogy Vinnynek hívják és elődjével ellentétben inkább erőszakos, mint okos. „Egyértelmű, hogy valamivel, vagy inkább valakivel pótolnunk kell Briant. Ez egy olyan sorozat, ahol egyensúly van a szülők, a gyerekek és a háziállatok között” – ecsetelte az új szereplő feltűnését a producer.

A videó igazán Family Guy-os lett, olyan realisztikusan szarkasztikus.

 

Nehezen indult be a sorozat, mégis világsiker lett

A Family Guy a FOX televízióban indult útjára 1999-ben, majd néhány évvel később – 2003-ban – törölték. Ám népszerűsége nem apadt, sőt, a DVD eladások igen szép számokat mutattak, ezért 2005-ben ismét adásba került. A hazai közönség 2008 őszén ismerhette meg a Griffin családot, a sorozatot a Comedy Central kezdte vetíteni. A Family Guyt eddig tizenegyszer jelölték Emmy és Golden Globe díjakra különböző kategóriákban, és eddig mindkét fórumon háromszor nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik