Kultúra

Decemberben jön az új Quimby-lemez

A Kaktuszliget digitálisan december 1-én korong formában pedig 2-án kerül a boltokba, a lemezbemutató koncertje pedig 26-án lesz a budapesti Indoor Fesztiválon.

A Quimby új lemezét már meg lehet rendelni az iTunes-on, amelyhez az elővásárlók egy máshol nem elérhető vadonatúj Quimby-dalt is kapnak. Emellett persze lesznek majd Youtube-videók, a Deezer zeneáruházban pedig a megjelenés előtti tizenegy napon, naponta egy-egy új Quimby-dalt hallgathatnak meg a rajongók – derül ki az együttes közleményéből.

Egy kellőképp őrült szám az új lemezről

Kiss Tibor, az együttes gitáros-énekes-frontembere a lemezt is elhelyezte a Quimby-univerzumban. „Amikor íródtak a dalok, többször elhangzott az a mondat: ez is olyan kaktuszos. Valahogy azt éreztük, hogy mintha kilöktek volna minket egy képzeletbeli sivatagos-kaktuszos tájba, ahol bizonyos fényszögekből láttatva egyes dalok westernes-countrys keretet, mások fojtott-fülledt hangulatot kaptak. Még a sok munkacím is erre rímelt, mint egy hangulati layer, amely végigvonult az egész lemezanyagon, amely ehhez a sivatagos miliőhöz hasonlóan mégis sokszínű” – írja Kiss Tibi.

A Quimby két évtizedes pályafutása alatt kilenc albumot jelentetett meg – ezek közül kettő, az Ékszerelmére és a Kilégzés az év albuma díját nyerte el. Legutóbb 2010-ben jött ki a tizenhét számot tartalmazó Kicsi ország, amit most a Kaktuszliget követ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik