Kultúra

Újra összeáll a Monty Python

monty python (monty python)
monty python (monty python)

A legendás brit humoristacsapat még élő tagjai egy színpadi műsort fognak együtt előadni.

Az először The Sun brit lapban megjelent hírt kedden erősítette meg a BBC-nek Terry Jones, a humor műfaját örökre megváltoztató brit csoport egyik tagja. „Igaz, összeállunk, és készítünk egy előadást” – közölte a brit közszolgálati televízióval Jones, hozzátéve: „Nagyon izgatott vagyok, remélem jó sok pénzt keresünk vele, és ki tudom majd fizetni a lakáshitelem.”

A Monty Python-os Eric Idle pedig Twitter-oldalán közölte, hogy a közös munkáról csütörtökön tartanak sajtótájékoztatót, amelyet élőben fog közvetíteni a Sky News – és gyanítjuk több hírtelevízió is, hiszen óriási dologról van szó. Az egész világon, és így Magyarországon is hatalmas rajongótáborral rendelkező kultikus humoristacsoport hat tagja ugyanis utoljára 1983-ban dolgozott együtt egy művön (Az Élet Értelme), és Graham Chapman 1989-es halála óta az öt még élő tag 1998-ban volt együtt színpadon, az Aspen Comedy Festivalon.

A csapat televíziós műsora, a Monty Python Repülő Cirkusza 1969 és 1974 között ment a BBC-n, és fenekestül felforgatta a vígjátékok világát újszerű stílusával, és a mostani humoristák rendszeresen legnagyobb példaképeik között szokták említeni a csapatot.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik