Kultúra

Szombaton Tortacsata

A torták szerelmeseit várják a hétvégén a Szeged Plazába.

Nagyot álmodtak a Tortacsata megálmodói 2011 őszén. Egy tortadíszítő verseny gondolatát, ami a cukrászok mellett háziasszonyoknak és uraknak is teret enged! Az álomból végül hosszú hónapok munkájával és sok lelkes segítővel valóság lett. A ‘K2 Torta Csata’ az ország egész területéről összehozza a tortázás szerelmeseit egy komoly, de baráti versenyre.

A tortadíszítés művészete külföldön már létező fogalom, és csak a tortásokon múlik, hogy Magyarországon is az lesz-e? Tavaly, 2012. november 17-én rendezték az első K2 Torta Csatát, melynek zsűri elnöke Kelvin Chua volt, aki több mint 9000 km-t utazott, hogy megtudja kik a magyar tortadíszítők és milyen tortákat készítenek.

Az Idén sem kisebb személyiség vezeti az ítészeket. Michelle Wibowo, a szerény szaktekintély, aki többek között az angol hercegi pár eljegyzése alkalmából kifaragta Vilmos herceg és Kate Middleton arcát piskótából. Legutóbb pedig II. Erzsébet királynőt formázta meg, életnagyságban, szintén piskótából. Sikert sikerre halmoz világszerte.

A szervezők annyit ígérnek, hogy az Szeged Plazában november 16-án most is különleges programokkal és exkluzív vendégekkel várják az érdeklődőket.

A rendezvényről további infők és részletes program a www.tortacsata.hu és a www.facebook.com/tortacsata oldalon olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik