Kultúra

Szegeden lép fel a tízéves Pannonia Allstars Ska Orchestra

A Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) november 18-án, hétfőn ad koncertet Szegeden, a JATE Klubban. Az idén tízéves zenekar a legnagyobb slágereit válogatja össze azok kedvéért, akik egy igazán életvidám, energikus, táncos estére vágynak.

A Pannonia Allstars Ska Orchestra idén ünnepli tizedik születésnapját. A PASO ezalatt nemcsak Magyarország egyik legfontosabb élőzenekarává vált, de külföldön is rendkívüli népszerűségre tett szert. Az elmúlt évtizedben a fiúk 17 országban 600-nál is több koncertet adtak, így külföldön ma már a ska magyarországi nagyköveteiként emlegetik őket. Nem véletlen, hogy az idén 25 éves Londoni Nemzetközi Ska Fesztivál egyik kiemelt fellépője márciusban a magyar zenekar volt. Ez az egyik legfontosabb európai ska rendezvény, ahol minden évben a műfaj legjobbjai és sztárjai adnak koncerteket. A PASO a jubileumi évben minden jelentős hazai nyári fesztiválon, valamint az Egyesült Királyságon kívül Ausztriában, Németországban, Szlovákiában és Horvátországban is fellépett.

A Pannonia Allstars Ska Orchestra tavaly márciusban jelentette meg dupla albumát Lovemonster címmel. Az első CD a zenekar negyedik stúdióalbuma, amelyen a rajongók a megszokott táncolós ska, rocksteady és karibi hangulattal találkozhatnak. A második korongon pedig a zenekar egyik projektje, a PASO’s Roots Rockers dalai hallhatóak, amelyben ugyanazok a zenészek muzsikálnak, de ebben a formációban kicsit elmélyültebb, pszichedelikusabb hangvételű zenét komponálnak. A PASO szerelemszörnye nemcsak a bulizni vágyóknak, hanem a zenei ínyenceknek is kedvében jár. A lemezen van karibi szerenád, nagyvárosi swing-ska-jazz, dixielandes rocksteady és rum fűtötte mento is.

A Trónok harca is megihlette idén a Pannonia Allstars Ska Orchestra tagjait. A zenészek is nagy rajongói a világszerte több millió nézővel büszkélkedő tévésorozatnak, ezért saját stílusukra formálták a főcímzenéjét. A ska műfajban szokásosnak számító filmzene feldolgozáshoz videóklip is készült, amelyet amerikai szuperprodukciók által is használt lovagjelmezekkel és kellékekkel, kardokkal, bárdokkal a fóti díszletvárosban vettek fel a PASO tagjai.

A koncerten a PASO ezt a dalt is előadja, illetve felcsendülnek a Lovemonster dupla album slágerei, például a No Love In Town és az Elhagytam magam, valamint a nagy közönségkedvencek, például a Hungarian Dish, a Babylon Focus, A Tenkes kapitánya és a Gagarin című dalok is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik