Kultúra

Megszűnik a magyar MTV

Idén decemberében megszűnik az MTV Hungary csatorna, helyette a MTV Europeant adják majd Magyarországon is – írja a DTV News.

A Viacom érdekeltségébe tartozó lokális MTV Hungary csatorna december elején befejezi a sugárzást, helyette a pán-európai verzió, az MTV European lesz elérhető a hazai szolgáltatók kínálatában. A DTV News szerint azt még nem lehet tudni, hogy az MTV European kap-e magyar hangsávot, avagy ezentúl angol nyelven lesznek majd nézhetők a reality-k.

A Wikipédia szerint Magyarországon az MTV Europe továbbítása a 1980-as évek végén indult el és szabadon vehető volt a csatorna 1995. július 1-jei kódolásáig. Innentől kezdve csak TV kártyával volt elérhető a program, elsősorban a kábelhálózatok számára. Az analóg kódolást felváltotta a digitális, majd a szolgáltatók elterjedésével egyre szélesebb körben terjedt el a csatorna.

2007. október 1-jén reggel 6 órakor elindult a Music Television magyar nyelvű adása Gwen Stefani “Now That You Got It” című, eddig Európaban még nem látott új klipjével, melyet Kovács Ákos “Minden most kezdődik el” című videója követett. A csatorna valószínűleg adásra tűzi az MTV Europe-on már befutott szériáinak magyar szinkronos változatát. Zeneileg, a Viva Tv-nél több alternatív, hip hop, rock, indie zenét sugároz. A legtöbb kábelszolgáltató kínálatában átvette az MTV Europe helyét, ritkább esetben azonban megmaradt az MTV Europe továbbítása is.

Ezzel indult a magyar MTV:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik