Kultúra

Derítse fel Esztergom rejtélyeit!

Közkívánatra újra Rejtélyek Hétvégéje: eredjen a bűn nyomába, és közben fedezze fel a Királyvárost!

A nyomozással egybekötött újfajta városnézés közben a résztvevők kalandos túrán vehetnek részt, melyen a látnivalók mellett megfejthetik a feladott rejtélyt.

A szervezők régi és új történetekkel várják a nyomozó csapatokat, hogy lemossák a bűnt Esztergom macskaköves utcáiról – idén utoljára, november 2-3-án.

Egyéni játékosoktól 6 fős csapatokig várják a krimi szerelmeseit és szabadidejüket izgalmasan eltölteni vágyókat.

A Rejtélyek Városához adott egy térkép és egy furfangos feladvány, melyet csak rejtélyes városunk nevezetes helyszíneire ellátogatva tudtok megoldani. Minden helyszínen egy újabb fejtörő. Mintha egy Agatha Christie regény szereplői lennétek, a végére teljesen össze fog állni a kép, amikor a célállomásnál, egy hangulatos dunaparti kávézóban, finom italotokat fogyasztjátok, amire természetesen a vendégeink vagytok.” – írják a szervezők.

A résztvevők kétféle túra közül is választhatnak, attól függően, hogy mennyire „krimisen” szeretnének nyomozni. A KrimiTour nevű játék inkább könnyed hangvételű, míg a KrimiGom egy véresen komoly nyomozás. A csapatok egymástól függetlenül, bármikor indulhatnak a túrán, melynek időtartama nagyjából 2 óra.

Az első nyom és induló állomás: Esztergom, Lőrinc utca 4.

További részletek: Rejtélyek Háza

Ajánlott videó

Olvasói sztorik