Kultúra

Weöres könyvbemutató Leányfalun

24.hu
24.hu

2013. 10. 30. 18:14

A költő századik születésnapját köszönti a Holnap Kiadó három új kötete, melyeket a vároi könyvtár közönsége ismerhet meg szerda este.

Korábban a témában:

A Ravasz László Könyvtárban gyűltek össze a költészet szerelmesei, akik ezúttal a Lázár Balázs és Tallián Marianne színészházaspár előadásában megzenésített Weöres verseket is meghallgathattak. A Holnap Kiadó három új kötettel készült, hogy emléket állítson a költő életművének. A könyvtár ajánlója szerin a Weöres-évforduló első állomásaként a kiadó tavasszal mutatta be a „Kutyafülű Aladár” című versválogatás dupla kiadását. A kötetek különlegessége az, hogy ugyanazt a szöveget két tehetséges fiatal illusztrálja, akik két különböző oldalról jelenítik meg Weöres Sándor műveinek hangulatát. Ezt az egyedi világot Domján-Udvardy Melinda és a szerb származású Igor Lazin rajzai láttatják az olvasóval.

Egyén-fölöti

Weöres Sándor felnőtteknek szóló írásai ártatlan hangokkal játszva építenek hidat a legtávolabbi érzések, szándékok, emberek között – csaloatták a könyvtár munkatársai az olvasókat. Ars poeticájában ironikusan veti föl, hogy „Az okosak ajánlják: legyen egyéniséged”, majd kijózanítóan válaszol rá: „de ha többre vágyol, legyél egyén-fölötti”. A Bóbita, az izzó galagonya és a csiribiri zabszalma magával ragadó ritmusain túl Weöres önmagában egyesítette a távol-keleti és a nyugati kulturális hagyományt. Alkotásain keresztül ezt az egységet osztja meg olvasóival.

Weöres Sándor (weöres sándor, centenárium, )

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.