Kultúra

Retroélmény Kordáékkal

Korda György életműkoncert-turnéjának egyik állomása Győr lesz.

Korda György 55 éve alkot, dolgozik, énekel, és minden kérésnek eleget tesz, ha a közönségről van szó. A közönség iránti feltétlen szeretetének és alázatának is köszönhető, hogy az 1958-ban először színpadra lépett előadóművész a mai napig óriási népszerűségnek örvend mind a fiatalok, mind az idősebbek körében.

Korda György fáradhatatlan: hajtja a zene és az élet szeretete. Minden koncertjén egy csodálatos hangú művész köszönti a nézőket, aki töretlen energiával, kedvvel, humorral szórakoztatja a közönséget. “Csináljunk egy jó bulit…” – hangzott el Korda György szájából a varázsmondat, amely egy valódi lavinát indított el, nemcsak Balázs Klárit csigázta fel, hanem a pályatársakat is.

Az októberben induló életműkoncert-turné nemcsak zeneileg valódi csemege, hanem hangulatában is: fotók,videobejátszások, a pályatársak személyes visszaemlékezései varázsolják elénk az elmúlt több mint fél évszázadot.

Balázs Klári és Korda György nemcsak az életben, de a színpadon is elválaszthatatlanok, természetesen a legendás pár együtt lép a színpadra az életműkoncert-turnén is, amely Győrben az Advent Győrben programsorozat nyitó előadásaként 2013. november 29-én 19 órai kezdettel a Magvassy Csarnokban lesz látható.

A Korda György – Balázs Klári duót a közönség nagy megelégedésére Solymos Tóni vezetésével az Express Zenekar egészíti ki, és a Budapesti Monarchia Zenekar művészei is színpadon lesznek.

Az Express Zenekar élőben kíséri a művészeket, míg a szimfonikusok eddig ismeretlen átiratokat is bemutatnak Korda György népszerű slágereiből.

A közönség feltétlen kedvence, Korda György már alig várja a turnét: „Budapesten már tíz éve nem volt nagy koncertünk, és a vidéki nagyvárosokban sem volt lehetőségünk nagyzenekarral fellépni, itt az ideje, hogy végre kárpótoljuk a közönséget. Az életműkoncert-turnén Magyarország szinte összes nagyvárosában elénekelhetjük majd a kedvenc slágereinket, és az olyan dalokat is, amelyeket soha nem szoktunk. Ez a turné egy valódi időutazás lesz: archív fotók, videók idézik majd a régi időket, és a színpadon személyes, régi sztorikkal is szórakoztatjuk majd a közönséget.

Külön öröm számomra, hogy 1985-ben énekeltem utoljára az Expressz Együttessel – akik több mint 20 éve nem adtak együtt koncertet -, és most Solymos Tónival az élen a vendégeim lesznek. Hatalmas buli lesz, egy felejthetetlen színpadi show, ami remélem, hogy örökre bevésődik a közönség emlékezetébe.

Én úgy érzem, hogy ezzel a koncerttel tartozom a közönségnek, a régi és az új rajongók egyaránt várnak egy ilyen nagy ünneplésre, ahol együtt idézzük fel a régi időket. Meg akarom mutatni, hogy igenis lehet fiatalnak maradni: hangban, szellemben, kinézetben és persze lélekben. De a legeslegfontosabb természetesen az éneklés, és a találkozás a közönséggel. Azt szeretném, ha ez az életműkoncert-turné mindenkinek hatalmas élmény lenne, nemcsak a közönségnek, hanem nekünk, alkotóknak is.”

Időpont: 2013. november 29. Magvassy Csarnok

Jegyek kaphatók: Tourinform Iroda Győr, 9021 Baross G.u.21. Tel.:96/311-771

Jegyárak: 2900-5900,- Ft.

Egy kis retro:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik