Kultúra

Operettgála Vácon

A Váci Szimfonikus Zenekar csütörtök este a helyi művelődési központban a Magyar Operett Napját ünnepli.

Tizenegy éve köszöntik október 24-én a lágy dallamokkal országszerte Kálmán Imre születésének és Lehár Ferenc halálának évfordulóját. Farkas Páltól, a váci zenekar karnagyától megtudtuk, hogy az együttes hosszú évek óta sok operett produkcióban lép fel, évekig az Interoperett szervezésében járták az országot, a mostani koncertre pedig az Operettvilág Kft. kérte fel őket. Szerénységből nem tette hozzá, hogy a hagyományos szimfonikus repertoár mellett egész Európában rendszeresen vendégszerepelnek a legnagyobb operett komponisták műveiből összeállított műsorukkal.

Operettslágerek

Természetesen most a Madách Imre Művelődési Központban elsősorban a két jeles magyar zeneszerző művei kerülnek színpadra: az est első részében Kálmán Imre Marica grófnőjéből, majd Lehár Víg özvegyéből hallhat a közönség jó néhány slágert. Zsadon Andrea, Domoszlai Sándor, Bódi Barbara és Szolnoki Tibor a szünet után Ábrahám Pál Victoria című darabjából énekel néhány részletet, majd ismét Kálmán Imre dallamai következnek: a Cigányszerelem és az örökzöld Csárdás királynő elevenedik meg a színpadon.

Siófokon is fellépnek

A Váci Szimfonikus Zenekar a hétvégén fellép a Kálmán Imre Emléknapokon Siófokon is, ahol szombaton este 19 órától a Cirkuszhercegnőt adják elő.

Fotó: vac.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik