Kultúra

Verdi hetek jazzben is, novemberben

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 10. 18. 13:30

A Verdi-emlékévhez kapcsolódó programokkal, három bemutatóval és különleges koncertekkel várja a közönséget a következő hetekben a Szegedi Nemzeti Színház.

Gyüdi Sándor, a teátrum főigazgatója a novemberi műsort bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy a következő hetekben három Verdi-operát is játszik a színház: pénteken tartják az Armel-operaverseny egyik produkciójaként már egyszer játszott Simon Boccanegra premierjét, emellett újra látható a Traviata és a Rigoletto is.

Szegedi Nemzeti Színház (Szegedi Nemzeti Színház) fotó: sajtolista.hu

A Verdi-hetek keretében november 5-én a Requiem csendül föl a színházban Pál Tamás karnagy dirigálásával, december 6-án pedig koncertszerű előadásban mutatják be a zeneszerző egyik ritkábban játszott operáját, a Luisa Millert. A színház nézőterének előterében pedig kiállítást rendeznek a Verdi-operák előadásának szegedi történetéről.    A színház első novemberi premierje a Szegedi Kortárs Balett Rítus című produkciója lesz. Juronics Tamás, a társulat vezetője elmondta, hogy a november 8-tól látható darab az ember igazi természetét igyekszik bemutatni a kultúrák egymás mellett élésén és összecsapásán keresztül.

November közepétől a Mátyás mesék című zenés játékra várják a családokat. Barnák László rendező szerint a Mátyás királyról szóló mesék generációkon keresztül töretlen népszerűségnek örvendenek. A darab zenével, mozgalmas színpadi képekkel nyújt ezekből válogatást.

November 29-én tartják Friedrich Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása című színművének bemutatóját. Hollós Gábor rendező a klasszikus darabot zenés elemekkel, dalokkal állítja színpadra.

A Verdi-hetekhez kapcsolódik a Classic Club Singers november 10-i estje, amelyen a zeneszerző műveinek dzsesszátiratai csendülnek föl többek között Nánási Helga, Mester Viktória, László Boldizsár és Geiger Lajos tolmácsolásában.

Különleges zenei élménynek ígérkezik a Szeged Első Lions Klub Csak ülünk és zenélünk címet viselő november 18-i jótékonysági rendezvénye is, amelyen a Magna Cum Laude ad akusztikus koncertet. Az est bevételét a koraszülöttek ellátásának támogatására civilek által létrehozott Korán Érkeztem Közhasznú Egyesületnek szánják.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.