Kultúra

Four Bones Quartett – Harsonák a Dómban

Csütörtökön a Fogadalmi templomban játszik a világot bejárt Four Bones.

Október 24-én este fél 8 tól ad koncertet a szegedi Dómban a Four Bones Quartet.

A Four Bones Quartet koncertjeivel 2003-as megalakulása óta bejárta Európa számos országát, de Ázsiában is visszatérő vendégek, ahol 2009-ben hat koncertből álló turné keretén belül képviselték Magyarországot.

Állandó résztvevői a Múzeumok Éjszakája rendezvénynek, a Sziget Fesztiválnak, de nagy sikerrel koncerteztek a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémia Nagytermében, a Szépművészeti Múzeumban, a Francia Intézetben.

A 2011 őszén megjelent Crossroads nagylemezük jól tükrözi az együttes sokszínűségét. A harsonakvartett számára komponált művek elkalauzolják a hallgatókat a tangó, a jazz, a folk és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába. Idén áprilisban nagyszabású koncert keretén belül ünnepelték 10 éves fennállásukat a tavasszal megnyílt BMC Zenei Központban olyan vendégművészek társaságában, mint Palya Bea vagy Szirtes Edina Mókus.

Észtországi koncertkörútjukról visszatérve az őszt többnyire Németországban tölti az együttes, de belföldi, decemberig tartó koncertsorozatukat Szegeden indítják útjára az Őszi Kulturális Fesztivál részeként.

Az együttes tagjai: Magyar Péter, Gáspár Olivér, Kiss Bálint, Gyetvai Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik