Kultúra

Lépj 975-öt Fehérváron!

okostelefonok(1)(1)(960x640).jpg (okostelefonok, )
okostelefonok(1)(1)(960x640).jpg (okostelefonok, )

Királyi lehetőség a Királyok Városában diákoknak. Városismereti játékot indít a Táska Rádió október 21-én, hétfőn.

A december közepéig tartó versenyre osztályok és egyéni indulók jelentkezhetnek. A város által támogatott program egyéni fődíja egy okos telefon, az első helyen végző osztály pedig osztálypénzt nyerhet. A „Lépj 975-öt Fehérváron” játék kérdései Székesfehérvár történelmére, földrajzára, művészeti, sport és kulturális életére is vonatkoznak.

Lovranits József igazgató elmondta: „A játékot a 2013-as Szent István Emlékévhez kapcsolódva hirdetjük meg. A cél az, hogy a játékban résztvevők, felső tagozatosok és középiskolások megismerjék Fehérvár történelmét, jelenét és jellegzetességeit. Szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának az október 21-én induló játékhoz.”

Szuper nyeremények

A legjobb egyéni és csapatmunkát is 97500 Forint értékben ismerjük el. Az első helyen végző diák egy ilyen értékű okos telefont, míg a legjobban teljesítő osztály 97500 Forint összegű hozzájárulást kap egy kirándulás megszervezéséhez – tájékoztatott Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok.

Decemberig tart a játék

Az interaktív és kreativitást igénylő feladatokat a Táska Rádió szerkesztősége állította össze. Fraller Ildikó főszerkesztő elmondta, a játékban résztvevőket minden hétköznap egy napi „1 könnyű feladat” várja történelem, földrajz, művészet és sport témakörben, valamint minden héten egy heti „1 nehéz feladat”is lesz. Itt már kérdezni, fényképezni, méregetni is kell. Például arra is keresik majd a választ, hány centiméter a Bazilika kilincse.

A kérdések a Táska Rádióban, a 97,5 MHz-en hangzanak el, a válaszokat online kell beküldeni.  A program keretében egy flash mobot is szerveznek majd. A városismereti játékon felső tagozatos és középiskolás diákok indulhatnak Fejér megyéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik