Kultúra

Családi táncházak szombaton

tanchaz(1)(960x640).jpg (táncház, )
tanchaz(1)(960x640).jpg (táncház, )

A Helyőrségi Klubban a Kákics együttes a hagyományos csángó mulatságba várja a gyerekeket és szüleiket, a Táncházban az Alba Regia Táncegyesület szervez gyermekjátszót és felnőtt táncházat.

A Kákics együttes családi programja október 19-én, szombaton 17.00 órakor gyermekjátszóval kezdődik a Helyőrségi Klubban, Bodó Bán Enikő vezetésével. 18.00 órától a felnőtt közönség Gál Dávid vezetésével tanulhat táncos lépéseket, közben a gyerekek kézműveskedhetnek, apró ajándékokat készíthetnek barátaik, családtagjaik számára. A Kákics táncház vendége lesz Varró János népzenész, aki dél-alföldi muzsikával szórakoztatja a közönséget.

Az Alba Regia Táncegyesület szombati programja szintén 17.00 órakor kezdődik a Malom utcai Táncházban. Dömötör-napi vásárba, mulatságba és gyermekjátszóba várják a legkisebbeket, majd 19.00 órától a szabadkai Juhász zenekar ad koncertet. 20.00 órától magyarpalatkai tánctanítás következik Molnár Gábor vezetésével, majd 21.00 órától várják azokat a táncos és nem táncos fiatalokat, felnőtteket és családokat, akik szeretnék felidézni, megtanulni a táncházi  mulatságokban közkedvelt  táncrendeket és népdalokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik