Kultúra

Ezt nézzük ma a tévében! Tóth Gabi és a zombik

Tóth Gabi és Geszti Péter (tóth gabi, geszti péter,)
Tóth Gabi és Geszti Péter (tóth gabi, geszti péter,)

A hétvégén nem rendeznek bajnoki fordulót az NB1-ben. Ilyenkor még kimozdulni sincs kedve az embernek a lakásból. Marad a tévé és azok a filmek, amiket már kilencszázkilencvenkilencszer láttunk. De mit nézzünk meg ezredszerre is? Szombati ajánlónk.

A 2009-ben Arany Medvére is jelölt fesztiválfilmjében, Az elektromos ködben című drámában Tommy Lee Jones próbálja különválasztani egymástól, hogy mi a különbség egy prostikat gyilkoló sorozatgyilkos és az amerikai polgárháború között. A film az M1-en látható majd szombat 00.15-kor.


Egy átlagos jelenet a Szanatóriumból (Wikipedia)

Aki ilyen későn még ébren van, az biztosan nem fél semmitől. Nekik ajánljuk a Szanatórium című filmcsodát, amely a TV2-n lesz látható 00.50-kor. Talán meglepő, de egy szanatóriumban játszódik, ahová főhősünk önként bezáratja magát, hogy kimenekítse onnan a húgát. A gond az, hogy az ideggondozót egy őrült doki vezeti, aki zombivá változtatja az embereket. Szóval igazi parapéntek, kár hogy szombaton lesz.

Na de, hogy valami valóban idegfeszítőt is ajánljunk, a Story4-en például Richard Gere főszereplésével szólít meg minket az éjszaka. Ráadásul még csak fenn sem kell hozzá maradnunk éjfélig, hogy fura szárnyas lényeket lássunk, ugyanis a csatorna 21.15-ös kezdéssel adja a Megszólít az éjszaka című thrillert.

Utána nyugodt szívvel kapcsolhatunk át a Universal Channelre, itt ugyanis az Őrület című, ’88-as klasszikust nézhetjük meg, amelyben Harrison Ford igyekszik megtalálni nyomtalanul eltűnt feleségét Roman Polanski instrukciói segítségével.

Aki inkább egy kis nevetésre vágyik, annak még véletlenül sem ajánlom a Gyagyások serege című vígjátékot, amelyben egy szedett-vetett katonai egység próbálja megállítani a világ második számú terroristáját, aki a fejébe vette, hogy egy halálpontos műholdas fegyverrel az űrből pusztítja el ellenségeit. Aki mégis úgy érzi, hogy ez a film igazán passzol az egyéniségéhez, az kapcsoljon a Viasat6-ra szombat este 10-kor!

Hightower, Jones, Tackleberry, Harris őrnagy és Lassard parancsnok. Na ők már tényleg viccesek. Még talán hatodszorra is. Kedvenc rendőrakadémistáinknak ezúttal egy Főagy nevű főellenség jutott, aki el akarja pusztítani a várost. Akárcsak Mohó-Jojó a Pindúr pandúrokban. A Rendőrakadémia 6. része a Film+-on lesz látható szombat 19.00-tól.

A szombati napot a Film Mánia viszi filmek terén, ugyanis a Jean-Paul Belmondo nevével fémjelzett A Profi című mozit tűnik a műsorukra. Bár már ezerszer láttuk, ezeregyedszer is érdemes lenne megnézni, ha nem dvd-s szinkronnal adná a csatorna. Kevésbé szinkron-fóboknak azonban nagyon ajánlott szombat este 9-kor a csatornára kapcsolni.

Ha kicsit szappanosabb vizekre eveznénk érdekes ránézni szombat 19-00-kor az AXN-re, ahová a spanyol A bárka című sorozat tér vissza a harmadik évadával. A misztikus-romantikus-poszt-apokaliptikus szériának egyébként ez az utolsó évada, mondhatni hamarosan szögre akasztják a horgot a bárka utasai.

Meg persze X-Faktor is lesz.


Fotó: Kummer János

Ha kíváncsi, mit tartogatnak a csatornák még erre a napra, kattintson a TV24 oldalára!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik