Kultúra

Jótékonysági Mihály-napi vásár

penz(2)(960x640).jpg (pénz)
penz(2)(960x640).jpg (pénz)

Színes programokkal készülnek a Szent Mihály-napi vásárra a Hétvezér Általános Iskolában.

Idén is a diákok által készült kézműves termékeket árusítják az osztályok.

„Hétvezéres intelem”, lovagi torna és múzeumi bemutató is szerepel a Mihály-napi vásár programjai között. A Hétvezér Általános Iskolában október 11-én, 16.00 órakor kezdődő rendezvényre kicsiket és nagyokat egyaránt várnak. A szerteágazó foglalkozásokat úgy állították össze az iskola pedagógusai, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.

A Hétvezér Hétpróbás Vitéze

Szent István intelmeiről és a mai családi életről a szülőkkel beszélgetnek a szakemberek. A gyerekeknek a római kort idéző múzeumi bemutatót tartanak. A 2013-as Szent István Emlékév ünnepi programjain szereplő óriásbábok mintájára korabeli bábokat készítenek, lesznek kézműves foglalkozások és 40 dénáros játék is, amelynek során illemtant tanulhatnak kicsik és nagyok. A lovagi torna során kiderül, ki nyeri el „A Hétvezér Hétpróbás Vitéze” címet. A faliújságon címerekről és családfákról szóló kiállítás, valamint a „Hétvezéres intelmek” láthatóak.

Kistermelők

A Mihály-napi programon kistermelői vásár is lesz, amelynek bevételét jótékonysági célra ajánlják fel. A sportos életmódra nevelés érdekében szeretnének egy sportpályát kialakítani az iskola belső udvarán. Az alapfokú oktatási intézményben, a tervek szerint, a körzet közintézményei is használhatják majd az újonnan elkészülő pályát. Az október 11-én, pénteken 16.00 órakor kezdődő program nyitott, mindenkit szeretettel várnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik