Kultúra

A világ első pornórajzfilmje őrülten vicces (18+)

Az 1920-as években készült rövid rajzfilmet állítólag a kor legnagyobb rajzolói készítették.

Sok biztosan nem lehet tudni a világ első (de legalábbis az egyik első, és egyetlen fennmarad) pornórajzfilmje, az „Eveready Harton in Buried Tressure” készítéséről. A Disney egyik híres animátora, Ward Kimball egy 1977-es interjúban azt mondta, hogy a rövidfilmet a legendás képregényrajzoló és animátor, Winsor McCay születésnapi bulijára készítette New York-ban több ismert rajzoló (Max Fleischer, aki a Betty Booppal és a Popeye-jel vált híressé, Paul Terry, valamint a Mutt & Jeff sorozat készítői).

Az biztos, hogy névvel senki sem vállalta, hogy ő részt vett volna a készítésében, de az látszik, hogy nem lelkes amatőrök munkája volt, és az évek során több nagy rajzfilmes neve is felmerült a készítők között, mások mellett Walter Lantz neve is.

Állítólag a filmecskét Kubában kellett előhívni, mert témája miatt New Yorkban egy stúdió sem vállalta, hogy megcsinálja. A film azonban végül csak elkészült, és Kimball elmondása szerint, amikor a rajzfilmet levetítették McCay születésnapi buliján egy New Yorki hotelben, majd lerobbant a ház teteje a hangos nevetéstől.

Bár csak egy alkalomra készítették a rajzfilm csodával határos módon fennmaradt. Az 1970-es évek végén bemutatták egy San Franciscóban tartott filmfesztiválon, ami után megjelent kisebb fesztiválok programjában, egy kópiát pedig az amerikai Kongresszusi Könyvtár is őriz belőle.

Most, az internetes videómegosztó oldalaknak idején pedig már bárki láthatja, csak egy kattintásba kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik