Kultúra

A kilencvenes évek slágerei szürreális házibuliba oltva

Az évtizedek óta ismert dalokat Gál Csaba Boogie és új zenekara, a Créme de la pop szólaltatja meg francia swing stílusban október 11-én, pénteken este a budapesti Gozsdu Manó Klubban.

A Megasztárból ismert Gál Csaba Boogie énekes csapat a kilencvenes évek legnépszerűbb magyar slágereit ötvözi az 1930-as évek francia swing stílusával, hogy mindkettőt megmentse a kifakulástól. Az ebben a szellemben született Dől a pop! című kislemezük a zenekar honlapjáról ingyenesen letölthető. Az átformált dalokat azonban eddig még nem adták elő élőben.

A kislemezen szereplő Hip Hop Boyz, Sing Sing, Carpe Diem és Tankcsapda dalok után újabb közkedvelt slágereket dolgozunk fel a manouche nevű, harmincas évekbeli francia swing stílusban. Az elmúlt hónapokban a repertoárunk a Shygys, Tunyogi Orsi, a TNT és a Venus egy-egy dalával, egy újabb Hip Hop Boyz-számmal, és kakukktojásként egy Dolák-Saly Róbert-szerzeménnyel bővült. Ezeknek a feldolgozásoknak az ősbemutatóját a péntek esti koncerten tartjuk. A fellépésen egyfajta időutazásos, szürreális házibuli hangulat várható sok humorral. Ugyanakkor fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy nem paródiákat, hanem feldolgozásokat játszunk, hiszen ezek a dalok számunkra a kamaszkorunkat és kellemes emlékeket idéznek fel – mondta Kertész Csaba, a Créme de la pop gitárosa arról, hogy mi várható a pénteki koncerten.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik