Kultúra

Halfesztivál Siófokon – Íme a program!

halétel (pisztráng, )
halétel (pisztráng, )

A város főterén péntektől vasárnapig lehet majd szórakozni, elsősorban jobbnál jobb ételeket kóstolgatni.

Először rendeznek halfesztivált Siófokon a hétvégén, a rendezvényen elsősorban a halból készült ételeké lesz a főszerep, de szórakoztató programokkal is várják a szervezők a közönséget – tájékoztatta Kolumbán Tünde, a városi önkormányzat sajtóreferense az MTI-t.

Hal a tányéron és a mozivásznon

A város kilenc vendéglője indul azon a versenyen, amelyen új halas fogásokat kell készíteni úgy, a halakon túli összetevőket a térség őstermelőitől szerzik be. A kreatív halétkeket ismert séfekből, gasztronómiai szakemberekből álló zsűri értékeli majd.

A halfesztivál programjai között lesz halászléfőző-verseny, halászati kiállítás akváriumokkal, a Sió moziban pedig ingyenes vetítések várják a gyerekeket halakról szóló filmekkel.

A helyi nagykönyvtárban ismeretterjesztő előadások mellett kiállítás is várja az érdeklődőket, míg a főtéren kézművesek kínálják portékáikat.

A főtér színpadának programjai gyermekműsorokkal, táncos fellépőkkel és koncertekkel délutánonként kezdődnek és éjszakáig tartanak.

Pénteken lesz a kreatív gasztronómiai verseny nyilvános zsűrizése és eredményhirdetése.

A háromnapos rendezvény fellépői között lesz a Budapest Bár és a Bergendy Zenekar is.

Az első, de nem az utolsó

Az őszi halfesztivállal Siófok hagyományt akar teremteni.

A hajdani, tojástermelők által megrendezett őszi tojásfesztiválok sikere bizonyította a város számára, hogy óriási az igény az őszi rendezvényekre is. A csaknem egy évtizeden át a tojástermelők által minden ősszel megrendezett fesztivál megszűnt, Siófok ezek után döntött egy saját, témájában autentikusabb fesztivál meghonosítása mellett, népszerűsítve ezzel a Balatont és a halat.

A programokról bővebben a város honlapján lehet olvasni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik