Kultúra

Szent Mihály-napi Sokadalom Demjén koncerttel

mikrofon (mikrofon, )
mikrofon (mikrofon, )

Ötödik alkalommal rendezik meg Feketehegy-Szárazrét hagyományos őszi programkavalkádját október 5-én, szombaton

„A szedreskerti Szüreti Mulatsághoz hasonlóan a Szent Mihály-napi Sokadalmat is a Szent István Emlékév egyik legfontosabb üzenete, a közösségépítés jegyében szervezzük meg. Ezúttal október 5-én, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagintézményének udvarára várjuk vendégeinket. Jó célt fogalmaztunk meg 2009-ben, a rendezvény elindulásakor, hiszen évről-évre egyre több vendéget fogadunk.

A szombati program egyik fontos eleme lesz, hogy Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András nyilvánosan, az érintett lakosság előtt is bejelenti a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című, 1,2 milliárd forint összértékű nagyszabású fejlesztési projekt elindulását.” – hangsúlyozta Szigli István, a terület önkormányzati képviselője.

Hozzátette: a fejlesztések tulajdonképpen már zajlanak, például a napokban született döntés a templom felújításának kivitelezőjéről, így hamarosan elkezdődhet a munkálatok látványos része is. Szigli István kiemelte: „Székesfehérvár polgármesterével együtt az volt az elgondolásunk, hogy tegyük maradandóvá a szombati rendezvényt. Reméljük, hogy a város-rehabilitáció bejelentésével és a jobbnál jobb programokkal a kedvében járhatunk a Feketehegy-Szárazréten élőknek.”

„A város-rehabilitációs projekt keretében felújítják az általános iskolát, ahol közösségi központot alakítanak majd ki, éppen ezért választottuk az intézmény udvarát a Szent Mihály-napi Sokadalom helyszínéül. A rendkívül nagy terület több ezer vendég befogadására alkalmas, így reméljük, hogy a Demjén koncertre érkezők is kényelmesen elférnek majd.” – mondta Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója.

Este 9-ig tart a mulatság

A programokat lokálpatrióta módon állították össze, hiszen 14.00 órától a délután folyamán a helyi óvoda, és iskolák tanulói lépnek fel. 14.30 perctől lovaskocsi járja körbe Feketehegy-Szárazrétet, hogy invitálja a lakosságot a sokadalomra.

Lesz aerobic bemutató, majd 17.00 órától operett összeállítással készül a Vörösmarty Színház két művésze, Váradi Eszter Sára és Keller János. Rövid technikai szünet után 19.15 perctől köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András polgármester, Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Szigli István képviselő, végül 19.30 órakor kezdődik Demjén Ferenc élő koncertje.

A lakosság nyugalma érdekében 21.00 órakor zárják a programokat. A gépkocsival érkezők az iskolához közeli Lidl áruház parkolóját vehetik igénybe. A rendezvény helyszínét két bejáraton át – a Farkasvermi út és egy mellékutca felöl – lehet majd megközelíteni.

Az iskola felújítását, bővítését megelőzően hamarosan megkezdik egy közösségi tér, park kialakítását az intézmény udvarán a Gaja Környezetvédő Egyesület és kertbarátok közreműködésével. A szociális város-rehabilitációs projekt keretében már augusztus óta zajlanak a kulturális programok, tanfolyamok a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban.

Ezen rendezvényeknek később az új közösségi központ ad majd otthont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik