Kultúra

Őszi szüret a Szegedi Pinceszínházzal

A színház az idei évadot októberben és novemberben számos izgalmas előadással nyitja meg.

A szüret a különböző történelmi korokban mindig többet jelentett egyszerű munkánál. Ünnepnek számított és számít ma is, hiszen egy egész évi munka gyümölcsével szembesül a szőlőművelő. Több évszázados hagyomány a magyar nép életében. A Szegedi Pinceszínház 2001 óta az egyetlen állandó és működő stúdiószínház Szeged életében. Kulturális őszi szüret programsorozattal nyitják meg 2013-as évadukat – közölte a Szeged24-gyel a színház sajtóreferense.

Petró Annamária beszámolt arról: előadásaikkal szeretnék kedveskedni, jobb kedvre deríteni, a néhol borongós őszi hónapokat. A társulat októberben két bemutatóval is várja az érdeklődőket, Eörsi István: Sírkő és kakaó című tragikomédiájával Kancsár József rendezésében, és Karinthy Ferenc: Egyfelvonásosok című előadásával, melyben két egyfelvonásos darabot tekinthetnek meg Koroknai Károly rendezésében. A Kelemen László Szinitanoda tavaly évad végén nagy sikerrel bemutatott vizsgaelőadása: Gellérthegyi Álmok című dráma is ismét műsorra kerül.

 

 

2013. Október:

11. 19:00 Eörsi István Sírkő és Kakaó- Szegedi Pinceszínház előadása

13. 19:00 Eörsi István Sírkő és Kakaó- Szegedi Pinceszínház előadása

14. 19:00 Karinthy Ferenc: Gellérthegyi Álmok- Kelemen László Színitanoda előadása

20. 15:00 EGY KALAPPAL… Szokola Mária: Hulladék-dekoráció- Kiállítás megnyitó –VI. Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál Záró programja (A kiállítás megtekinthető 2013. november 8.-ig a Titkárság nyitvatartási idejében.)

21. 19:00 Karinthy Ferenc: Gellérthegyi Álmok – Kelemen László Színitanoda előadása

25. 19:00 Karinthy Ferenc: Egyfelvonásosok- Szegedi Pinceszínház előadása

31. 19:00 Karinthy Ferenc: Egyfelvonásosok- Szegedi Pinceszínház előadása

Ajánlott videó

Olvasói sztorik