Kultúra

Határon túli magyar irodalom napjai Fehérváron

Szent István lesz a központi témája A határon túli magyar irodalom napjainak, amelyet október 4-től 7-ig rendez meg a Vörösmarty Társaság Székesfehérváron.

A rendezvényen idén először nemcsak magyar anyanyelvű külhoni írók, költők érkeznek Székesfehérvárra, hanem más nemzet alkotói is: Lengyelországból Janusz Wójcik, Radoslaw Wisniewski és Konrad Sutarski vesz részt az eseményen.

A megyeszékhelyen kívül helyszín lesz Dunaújváros is – mondta Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke a hétfői sajtótájékoztatón.

A főszervező közölte: ezúttal két Vár-díjat osztanak ki; egy határon túli és egy hazai költő vagy író részesül az elismerésben.

A többnapos programon előadást tart többek mellett Pomogáts Béla irodalomtörténész, Péntek Imre, a Pannon Tükör főszerkesztője, Zsille Gábor költő-műfordító, Ködöböcz Gábor irodalomtörténész, Tari István költő.

Szent István öröksége – katolikus motívumok a kisgrafikákon, ex libriseken címmel kiállítás nyílik szombaton a Vörösmarty Teremben, ahol számos, elsősorban a katolikus vallással kapcsolatos motívum, karácsonyi üdvözlőlap lesz látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik