Kultúra

Tárgydoktor rendel!

A szentendrei Skanzen szervezi a Múzeumok Őszi Fesztiválja hétfőn kezdődő programsorozatát. A Dunakanyarban három város gyűjteményei csatlakoztak a több mint egyhónapos fesztiválhoz.

Régészeti leletek, régi használati tárgyak restaurálásába is beleláthatnak a szeptember 30-án kezdődő Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében Esztergom, Szentendre és Vác gyűjteményeinek látogatói.

Külön szólítják meg a pedagógusokat a Tanárok Éjszakáján, sporttal és bulira hangoló zenékkel csalogatják a gimiseket, sétára vagy bringázásra várják a városok műemlék épületeinek történetére kíváncsi családokat. A Pincétől a padlásig programok idején máskor elzárt helyekre is bejuthatunk, vihetjük a gyerekeket rajzolni, festeni és felsorolni is lehetetlen, hányféle programot találtak ki a szervezők, hogy megmozgassanak kicsiket és nagyokat.

 

Szeptember utolsó napján kiváló múzeumi szakembereket és pedagógusokat jutalmaznak, majd több mint egy hónapig tartanak a rendezvények. Esztergomban a Duna Múzeum és a Keresztény Múzeum, Szentendrén a Skanzen és a Ferenczy Múzeum, Vácon pedig a Tragor Ignác Múzeum csatlakozott a fesztiválhoz. A részletes programokat könnyen kereshető formában megnézhetik a www.oszifesztival.hu honlapon.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik