Kultúra

Színes programok a Civil Napon

Civilek (civilek)
Civilek (civilek)

Negyven szervezet mutatkozik be szombaton, a Városház téren

Minden eddiginél színesebb, megújult és kibővült programsorozattal várják az érdeklődőket a Civil Napon, melyet hatodik alkalommal rendeznek meg Székesfehérváron.

A Városház téren, a Liszt Ferenc utca tér felöli végén, az Oskola utcában, valamint a színpadon negyven helyi szervezet mutatja be tevékenységét szombaton. A délelőtt 9 órától este 10 óráig tartó Civil Nap keretében lesznek élő zenei koncertek is.

A Fehérvári Lecsófőző Vigasság szombati napja bizonyára tömegeket vonz majd a Belvárosba, ami szerencsés helyzetet teremt a városi civileknek is, hiszen így rengeteg érdeklődővel kerülhetnek kapcsolatba – mondta Róth Péter alpolgármester.

Zentai Zsolt, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda vezetője elmondta: Székesfehérváron körülbelül ezer bejegyzett civil szervezet működik.

A szombati Civil Naphoz negyven szervezet kapcsolódott a legkülönfélébb területekről, lesznek például állat- és természetvédők, nyugdíjasok, gyermekvédők, színjátszók, kézművesek és sportszervezetek. Az érdeklődők a Városház tér nyugati oldalán, a II. világháborús emlékmű környékén, a Liszt Ferenc utca tér felöli végén, valamint az Oskola utcában találkozhatnak a pavilonokban bemutatkozó szervezetekkel.

A program kapcsolódik az „Itthon vagy! – Magyarország, szeretlek!” című országos televíziós produkcióhoz is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik