Kultúra

Állatok világnapja a Szegedi Vadasparkban

Mhorr gazella született a fővárosi állatkertben (Mhorr gazella született a fővárosi állatkertben)
Mhorr gazella született a fővárosi állatkertben (Mhorr gazella született a fővárosi állatkertben)

Assisi Szent Ferenc már több mint nyolc évszázaddal ezelőtt példaértékűen nyilatkozott arról, hogyan is viszonyuljunk az állatokhoz, a természethez. A legnagyobb tisztelettel szólt az élő és élettelen természet csodájáról. Ezért nem véletlen, hogy halálának évfordulóján, minden évben október 4-én, Ferenc napon tartják sok-sok országban az Állatok világnapját.

A Szegedi Vadasparkban, az évek óta jól működő gyakorlat szerint, egyrészt egy hétköznapon, ebben az évben pont október 4-én, pénteken óvodai és iskolai csoportoknak szerveznek a témához kapcsolódó érdekes, izgalmas interaktív foglalkozásokat, amelyekbe forgószinpadszerűen a Vadaspark több pontján lehet majd bekapcsolódni.

A tradíciónkhoz híven ugyanezen napon, október 6-án, az Állatok világnapján rendezik meg az Örökbefogadók napját is. Az Oktatóközpontban 13.00 órakor kezdődő szülőértekezletre szigorúan személyes meghívók alapján, azokat várják, akik örökbefogadóként pénzbeli támogatásukkal segítik az intézmény működését, állat- és természetvédelmi munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik