Kultúra

Kutatók éjszakája a Pannon Egyetemen

kutato(210x140)(4).jpg (kutató, )
kutato(210x140)(4).jpg (kutató, )

Több tudományterületet érintő, változatos, érdekes előadásokkal, kísérletekkel és bemutatókkal várja a tudomány iránt érdeklődőket a veszprémi Pannon Egyetem a Kutatók éjszakáján, pénteken.

A gazdaságtudományi kar Gazdasági Játékfesztivál és Offline Facebook Park címmel várja 18 órától az érdeklődőket az egyetem A épületébe: a kar oktatói és hallgatói a fiatalok körében népszerű közösségi oldalt, a Facebookot viszik ki a természetbe és arra buzdítanak minden veszprémi fiatalt, hogy internetmentes környezetben, offline és analóg módon is próbálják ki a közösségi oldal szolgáltatásait.

Az a középiskolás osztály, amely a legnagyobb aktivitást mutatja és a legtöbb pontot összegyűjti Gazdasági Játékfesztiválon, megnyeri az érettségi tablóját.

A Georgikon kar Keszthelyen az Éjjel-nappal Georgikon elnevezésű programsorozatában három érdekes előadást kínál 19 órától. Az előadások mellett állandó kísérőprogramként trófea- és vadászfegyver- bemutatóra, ásvány- és talajbemutatóra, valamint mikroszkópozásra, mikrofotók nézegetésére nyílik lehetőség

A mérnöki kar több látványos bemutatóra és laborlátogatásra invitálja az érdeklődőket fél hattól: a látogatók néhány kérdés helyes megválaszolásával szerezhetik meg a junior mérnöki diplomát. Az Univerzális Műhelyfoglalkozások keretében Szabó Róbert Lakható bolygók keresése távoli csillagok körül címmel tart előadást.

A modern filológiai és társadalomtudományi kar Kalandozás a nyelvek és kultúrák világában címmel két helyszínen tart előadásokat 18 órától.

A műszaki informatikai kar Informatikusok éjszakája címmel több turnusban laborlátogatásokat szervez 18 órától, bemutatják a kutatások “emberi oldalát”, megnyílnak a laborok és érdekes kísérletek részesei lehetnek az érdeklődők, kutató professzorok válaszolnak a kérdésekre többek között az egészséggel, robotokkal, színekkel, kódtörő fejtörőkkel és szuperszámítógépekkel kapcsolatos témákban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik