Kultúra

Világsztárok a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában

szivárvány kultúrpalota (szivárvány kultúrpalota)
szivárvány kultúrpalota (szivárvány kultúrpalota)

Az öt előadásból álló sorozatot szeptember 30-án a Budapesti Vonósok nyitják.



A tavaly indult bérletsorozat sikere után szeptember végétől jövő tavaszig ismét sztárok lépnek fel a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában a pécsi székhelyű Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. szervezésében.

Vendégként fellép a többszörös “év zeneszerzője” díjas Sigmund Groven norvég szájharmonika művész is. Groven nevéhez fűződik a szájharmonika koncerttermi rangjának megteremtése Európában. Az esten Dvorák művei mellett a norvég zenész Északi éjszaka című szerzeményét is bemutatják.

A pécsi Pannon Filharmonikusok december 20-án a régió kiemelkedő zenei együttese, a kaposvári Vikár Béla Vegyeskar kíséretében lépnek fel J. S. Bach Karácsonyi oratóriumával, majd február 12-én a világ tíz legjobb együttese között számon tartott Budapesti Fesztiválzenekar kamaraegyüttese ad koncertet a Szivárvány bérlet közönsége számára.

Érdekes hangszerpárosítások kíséretében Bach-darabokat hallhat a közönség 2014. március 12-én az ország egyik legjobb férfikara, a Szent Efrém Férfikar előadásában.

A sorozatot a Bécsi Filharmonikusok vonósnégyese, a Das Zorbetto Quartet játéka zárja április 16-án, koncertjüket az év első napján a világ számtalan országában, köztük Magyarországon is sugározni szokták. A kaposvári koncerten Mozart-, Beethoven- és Schubert-műveket adnak elő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik