Kultúra

KRESZ-teszt ovisoknak és iskolásoknak

bicikliző gyerekek (bicikli, gyerekek, kerékpár, testmozgás, )
bicikliző gyerekek (bicikli, gyerekek, kerékpár, testmozgás, )

Játszva tanulhatják a közlekedés szabályait a gyermekek Székesfehérváron.

Szeptember 26-án Székesfehérváron, a Régió Háza (volt Technika Háza) előtti területen első alkalommal rendezik meg az óvodásoknak és általános iskolásoknak szóló KRESZ-FESZT prevenciós programot.

Bűn- és balesetmegelőzési ismereti teszttel, játékokkal és rendőrségi technikai bemutatóval várják az egyenruhások a gyermekeket és az őket kísérő pedagógusokat 10 és 15 óra között.

A KRESZ-tesztet az óvodások 10 óra és 12 óra között tölthetik ki, míg az iskolások 13 és 15 óra között mérhetik fel, hogy mennyit tudnak a közlekedéssel kapcsolatos kérdésekről.

Ezenkívül bemutatót tart az FM RFK Bűnügyi Technikai Osztálya. A látogatók megnézhetnek egy rendőrségi szolgálati gépkocsit és egy motorkerékpárt is. A kicsik ügyességi kerékpáros pályán mérhetik fel, hogy mennyire tudják megülni a kétkerekűjüket, valamint kockakirakó versenyen, rajzversenyen és közlekedési memóriajátékon játszva szerezhetnek újabb információkat a közlekedési szabályokról.

A rendőrök ajándékkal is meglepik a résztvevőket, mindenki kap egy fényvisszaverő karpántot, valamint kerékpárjára ledes első- és hátsólámpát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik