Kultúra

Az őszi Velencei-tó varázsa

velencei-tó (ingyenes, )
velencei-tó (ingyenes, )

Az ősz átvette a zsongó nyár helyét a Velencei.tónál is. De a Velencei-tó több, mint egyszerű nyaralóhely. Íme őszi programajánlatunk!

Honvédfesztivál

Idén is megrendezik szeptember 24-29. között Pákozdon a Katonai Emlékparkban a Honvédfesztivált. Huszár és hagyományőrző katonai bemutatókkal, katanazenekarok muzsikájával, militaria és népművészeti vásárral és sok-sok színes programmal várják a vendégeket.

A részletes programfüzet ide kattintva elérhető.

Velencei Kávé- és Koktélfesztivál

A szeptember 27-29. között zajló fesztivál célja a hazai kávéforgalmazók „krémjének” bemutatása, kiváló portékáik kiállításán, megízlelésén keresztül, valamint lehetőséget teremteni a nemes nedű kedvelőinek arra, hogy ízlelőbimbóikon megversenyeztethessék a hazánkban kapható legfinomabb nedűket.

Színes programok minden korosztálynak: kézműves foglalkozások, arcfestés, koktélbemutató és bajnokság, illetve barista bemutató.

A részletekért kattintson ide!

Szent Mihály-napi vigasságok Kápolnásnyéken

A kápolnásnyéki XIII. Szent Mihály-napi Vigasságokat szeptember 28-án, szombaton rendezik meg. A hagyományokhoz híven idén is lesz bográcsos főzés, amire szeptember 26-ig lehet jelentkezni az Önkormányzat Adó- irodájában.

A Vörösmarty Parkban felállított színpadon lesz zene, tánc, vetélkedő. A rendezvény csúcspontja a fél 9-kor kezdődő tűzijáték lesz, amit utcabál követ majd.

Tekintse meg a változatos programokat, kattintson ide!

Európai Madármegfigyelõ Napok a Dinnyési fertőn is – Madarászni jó!

A madarászat különös varázsát az adja, hogy egyszerre élvezhetjük a táj, a friss levegõ, a természeti környezet és a madarak élményét a gyerekek és felnõttek nyújtotta közösség élménnyel. Miközben madarakat figyelünk meg, kirándulunk is, miközben lehetõség van elmélyült beszélgetésre, játékra és játékos tanulásra is. Olyan ismereteket sajátíthatunk el egymástól és az állatoktól, amit az egyetemek padjaiban ülve sem lehet megszerezni – egyszerûen azért, mert ezeket sehol nem tanítják.

Az Európai Madármegfigyelõ Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1992-ben.

Az október elsõ hétvégéjére meghirdetett rendezvény szakmai és közösségi célokat is támogat: a megfigyelések európai szintû információ gyûjtést tesznek lehetõvé az õszi madárvonulásról, másfelõl az ingyenes országos rendezvénnyel sokakat szólíthatunk meg és csábíthatunk ki a szabadba, hogy a madármegfigyelés élményének még többen részesei lehessenek! A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint a BirdLife International hazai képviselõje.

Részletekért kattintson ide!

Helyi termelői piac Dinnyésen

Minden hónap második szombatján helyi termelői piac Dinnyésen a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központban! A vásáron, a környék termelői és kézműveseinek kínálatából válogathatunk. Kézműves termékekkel, sajtokkal, lekvárokkal, mézekkel, savanyúságokkal, füstölt húsokkal, továbbá számos helyi termékkel találkozhatunk. A folyamatosan bővülő kínálat, a jó hangulat, a ráérős vásárlás lehetősége egyre több helyi és tókörnyéki vásárlót csalogat e csodálatos helyszínre. Ez több mint piac!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik