Kultúra

Pénteken és szombaton Nagy Sportágválasztó

Nagy Sportágválasztó Szegeden (Nagy Sportágválasztó Szegeden)
Nagy Sportágválasztó Szegeden (Nagy Sportágválasztó Szegeden)

A péntek az iskoláké, szombaton viszont minden szegedit várnak az egy év kihagyással megrendezett Nagy Sportágválasztóra.

A sportágválasztó célja nem változott: minél nagyobb számban buzdítani sportolásra az embereket. Egy helyszínen lehetőséget adva közel 40 sportág kipróbálására, hiszen más érzés nézni a sportot, és más kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformákba – mondta el az eseményt megelőző sajtótájékoztatón Koós-Lukács Tímea a rendezvény főszervezője.

A kétnapos rendezvény első napja továbbra is az előre bejelentkezett, pedagógus kísérettel érkező óvodai, iskolai gyermekcsoportoknak lesz fenntartva, az előzetes regisztrációk alapján a pedagógiai intézményekből mintegy 2 ezer résztvevőre számítanak a szervezők. Délután 2 órától azonban már mindenki számára nyitottak lesznek a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a családoké.

A hagyományokhoz híven az idei rendezvénynek is több sztársportoló lesz a vendége: a megnyitón Vajda Attila olimpiai és világbajnok szegedi kenus is ott lesz, továbbá a Pick Szeged kézilabdacsapatának újonnan igazolt légiósai is.

A küzdősportok szerelmesei a Világjátékok-győztes S. Kovács Ádámmal, Magyarország legeredményesebb karatésával, a Tisza Volános Lassingleitner Fruzsinával és az Európa-bajnoki bronzérmes női karatecsapat tagjaival, illetve Kőhegyi Zoltán magyar bajnokkal is megismerkedhetnek az idei nagy sportágmustrán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik