Kultúra

Kutatók Éjszakája a Kaposvári Egyetemen

kutatók éjszakája (kutatók éjszakája, )
kutatók éjszakája (kutatók éjszakája, )

Szeptember 27-én a Kaposvári Egyetem is csatlakozik a Kutatók Éjszakája nagyszabású rendezvénysorozathoz.

14.00-tól 01.00-ig színvonalas programkínálattal várják négy különböző helyszínre a „kutatni kívánókat”, a gyermekektől a felnőttekig egyaránt.

A Kutatók éjszakáján kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják az eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások, vetélkedők, kiállítások és tudományosszórakoztató programok keretében.

Hallhatnak többek között arról, hogy mitől szép a ló,fejhetnek tehenet kézzel, képet kaphatnak a computer tomográfia adta lehetőségek széles tárházáról, belekóstolhatnak az ízletes matematikába,megtudhatják, mit csinál a nyúl éjszaka, mit találhatunk egy könyvpatikában, illetve részt vehetnek egy nyilvános színészmesterség órán, számos más érdekesség mellett.

A programok igyekeznek rávilágítani arra, hogy a kutatók nem elefántcsonttoronyban élő, zárkózott emberek, hanem a hétköznapokban tapasztalható csodák mögött álló színes egyéniségek. A rendezvényen a kutatók megmutatják a “másik” arcukat, és bebizonyítják a nagyközönség számára, hogy a tudomány érdekes, és tanulni sohasem késő!

Ízelítő a rendezvényekről:

– A DNS-től a rántott szeletig!

– Hogyan lehet szórakoztató és ízletes a matematika?

– Vulkánkitörés házilag

– Mitől szép a ló?

– Húzzuk csőbe!

– Érdekel a művészet? Próbáld ki a magad!

További információt a rendezvényről ide kattintva találhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik