Kultúra
lekvár (lekvár, )

Levendulás lekvárfőző nap Tihanyban

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 09. 12. 08:32

Az egész napos rendezvényen levendulából készült termékek, szörpök, lekvárok vásárával, kemencében sült ételekkel, kemencében füstölt pisztránggal, és egyéb nyalánkságokkal várják a vendégeket.

Már harmadik alkalommal rendezik meg a Régi Idők Ízei Levendulás lekvárfőző napot Tihanyban, a Régi Idők Udvara Skanzen és Étteremben.

Szeptember 14-én, szombaton főszerepben ismét a levendulás lekvárok, szörpök és más finomságok lesznek, melynek elkészítésében én és Papp Zoltán séf leszünk a résztvevők segítségére. A kora őszi hétvégén kemencében sült ételek, házi sörök, likőrök várják látogatókat. A jó muzsikáról is gondoskodnak, és az estét táncos mulatsággal zárják. A rendezvény háziasszonya: Vágó Piros

Program:

11:00 – megnyitó, gyümölcsök kiosztása, lekvár főzés
12:00 – Ciráda együttes műsora
A szünetekben beszélgetés a lekvárfőzőkkel, kóstolás, vásár – a Lekvárosház termékeivel.
14:00 – néptánc bemutató
14.30: az interneten meghirdetett lekvárfőző receptverseny nyertesének díjátadója

Sztárvendég: Kaldeneker György mesterszakács, a lekvárok honi szakértője, a Lekvárosház tulajdonosa
Fő lekvárkeverő: Papp Zoltán, a Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem séfje, a Régi Idők Ízei lekvárcsalád megalkotója

Este táncház, jókedvű zenélés az étteremben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Saudi soldiers stand guard as a Saudi air force cargo plane, carrying aid, lands at an airfield in Yemen's central province of Marib, on February 8, 2018. (Photo by ABDULLAH AL-QADRY / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.