Kultúra

Pálinkázz velünk!

A Győr24 és a Király Pálinkárium közös játéka.

Facebook oldalunk kedvelői között kiváló pálinkákat sorsolunk ki a Király Pálinkárium jóvoltából. Két like és nyerj!

Ismered a Király Pálinkáriumot? Játssz velünk, like-olj és nyerj!

Tavaly novemberben nyitott meg a Király Pálinkárium és Hungarikum, Győr belvárosának szívében. Közel 350 féle pálinka, 25 féle különleges méz, kalocsai piros paprika, tokaji bor- és balzsamecetek várják a gasztronómia iránt érdeklődőket, de ha mindez nem lenne elég, kacsa- és libamáj, kézműves csokoládék és lekvárkülönlegességek is vásárlásra csábítják a Király utcába látogatókat.

Évek óta gondolkoztam azon, hogy hogyan lehetne a pálinkát a megfelelő helyére és rangjára emelni, hiszen nem mindegy, hogy milyen pálinkát fogyasztunk. A minőségi alapanyag elengedhetetlen, csak olyan gyümölcsből szabad pálinkát főzni, melyet szívesen megennénk egyébként is” – fogalmazott a Győr24-nek Kocsis Tibor, a hangulatos, és trendi enteriőrrel büszkélkedő üzlet tulajdonosa, aki azt is elárulta portálunknak, hogy a ma Magyarországon működő több mint 110 kereskedelmi főzde közül szubjektív módon választotta ki azt a 15 készítőt, akiknek termékei ma ott sorakoznak a polcokon.

„Igyekeztem a legjobbakat kiválasztani. Aztán rájöttem, hogy vannak a legjobbak között is még jobbak. A választék izgalmas válogatása, bővítése a mai napig tart. Mindamellett hiszek a magyar termékekben, ezért hungarikumok is helyet kaptak nálunk, a hazai portékák népszerűsítése a szívügyem. A város szépségein túl fontos, hogy a Győrbe látogató turisták megismerjék a kitűnő magyar, kézműves termékeket” – tette hozzá Kocsis Tibor.

A választható pálinkák közül nehéz lenne egyet is kiemelni, hisz akadnak kuriózumok szép számmal. A Győr24-nek a Panyolai a kedvence. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy kínálatunkban helyet kapott a Panyolai Eszencia Aszalt Szilva pálinka. Alapja a hibátlan Elixír szilvapálinka, ami hosszú hónapokig a rendkívül gazdag aszaltgyümölcs-ágyon pihenve először elveszti mennyiségének kétharmadát, cserébe különleges gyümölcsösséggel gazdagodik. A pálinkához kizárólag szatmári szilvát használnak fel és azok közül is a legszebb szemeket. Az érlelési folyamat során a Panyolai Eszencia Aszalt Szilva Pálinka átveszi az aszalt gyümölcsökből kioldódó aromákat és eszenciát, így egy rendkívül gyümölcsös, intenzív szín- és ízvilágú pálinkát nyernek. Érdekesség, hogy a limitált számú, évjáratos díszüvegek számozva, névre szólóan kerülnek ki a pálinkatrezorból” – mesélte a szakértő, majd hozzátette: „Üzletünkben kapható egyébként „Magyarország legjobb pálinkája 2013” is, mely a „Nemzeti Kincs” címet is kiérdemelte.”

A Király Pálinkárium és Hungarikum kóstolóval várja vásárlóit, a szolgáltatások között pedig kiemelkedő helyen szerepel az interneten elérhető rendelés, a választott termékeket Győr egész területén díjmentesen házhoz szállítja a cég.

Játssz velünk és nyerj!

Amennyiben már like-olod a Győr24 Facebook oldalát, egy dolgod van: lájkold a Király Pálinkárium és Hungarikum facebook oldalát is.  Ha mindkét like megvan, várd a sorsolást. 250 új kedvelésenként kisorsolunk egy palack pálinkát. (Nem a 250. kapja, hanem mindenki esélyes, aki egyaránt kedveli a pálinkárium és a Győr24 fb oldalát. )  A Király Pálinkárium és Hungarikum felajánlásával egy Agárdi Ringló Pálinka érkezik először, míg az 500. like-nál egy Zsindelyes Válogatás Jonatán Alma Pálinkát sorsolunk ki!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik