Kultúra

Ismét “böndörödnek” Maroshegyen

Szüreti mulatságra várnak mindenkit szeptember 21-én

Immár hat esztendeje, hogy Maroshegy önkormányzati képviselője, Brájer Éva a Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatójával, Adorján Viktorral közösen újra életre keltette a városrész egykori szüreti hagyományait. A Böndörödő szó azóta bekerült a köztudatba és összefonódott Maroshegy őszi mulatságának színes programjaival. Idén szeptember 21-én, szombaton kerül sor a rendezvényre, melyre ma sajtótájékoztató keretében invitálták meg az érdeklődőket.

A programok a Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti téren zajlanak egész nap, és idén is lesz szekeres-hintós-csikós-zenés felvonulás Maroshegy utcáin.

A sárszentmihályi iskola Mákvirágok Színjátszó Együttesén, az Eger mellől érkező Gajdos Együttesen és Kovács Mihály muzsikuson túl minden fellépő Maroshegyhez köthető.” – ismertette a programot Adorján Viktor. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója kiemelte a Hetedhét Játékmúzeummal kezdett együttműködést is, amelynek keretében régi játékokat nézhetnek meg és próbálhatnak ki a gyerekek.

Emellett játékos családi versengést és Borlopóversenyt rendeznek. Otthon készített madárijesztőket is várnak, ezeket kiállítják és a közönség szavazhat a legötletesebb madárriogatóra. A főzőversenyen is bárki indulhat a „Maroshegyi Kötény Díjas Szakács” címért, az elkészülő étkeket Mathla George séf-szakács zsűrizi majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik