Kultúra

Mi történt velünk? – plakátokon provokálnak

arc (arc, )
arc (arc, )

Egy plakát, amelyen egy fiatal művész saját magát ábrázolja zsidóként, homoszexuálisként és náciként. Ez kapta a 13. ARC kiállítás egyik különdíját.

Hosszú évek óta nem volt akkora a pályázó kedv, mint idén – közölte pénteken Geszti Péter, az ARC egyik alapítója a legjobb munkákból az Ötvenhatosok terén rendezett kiállítás megnyitóján.

A több mint 1400 pályaműből a zsűri által legjobbnak ítélt 125 plakátot péntektől szeptember 22-ig lehet megtekinteni a kiállításon.

A Mi történt velünk? című “közérzeti pályázat” fődíját Frenyó Teodórának ítélte oda a zsűri Rossz nevelés című alkotásáért. A második helyezett Szabó Eszter Judit és Kun Dávid Az nem lehet, hogy annyi… című munkája lett, a harmadiknak járó díjat Dobi Nóra és Gáspár Attila vehette át a Már megint hiányzik című plakátért.

Geszti Péter üdvözölte, hogy “Magyarországon még mindig léteznek olyan önállóan gondolkodó emberek, akik tudják artikulálni véleményüket”, a reklámszakember véleménye szerint ez látszott a kritikát, önkritikát és humort sem mellőző beérkezett anyagokban.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!

Olvasói sztorik