Kultúra

Bivalyok testközelben: túra a Kis-Balatonnál

bivaly (bivaly, )
bivaly (bivaly, )

Bivalycsordák, interaktív kiállítás, mesélő sétaút, kilátótorony, piknikezőhely: a Kis-Balaton melletti érintetlen természetben lebilincselő látvány.

Az 1997-ben megalakult nemzeti park területe (57.0019 hektár) hat korábbi tájvédelmi körzetből tevődik össze. Életrehívásával megvalósult a magyar természetvédelem régi álma: a sokáig egymástól külön álló védett területek összekapcsolásával létrejött a Balaton-felvidék összefüggő területére kiterjedő védett ökológiai rendszer-írja a bfnp.hu.

A bivalyrezervátum, ahogy a neve is mutatja egy bivalycsorda életét mutatja be természetes élőhelyén.A bivalyok mellett élnek itt szürkemarhák is. A kiállítások mellett egy sétaúton lehet eljutni a bivalyok dagonyázóhelyéhez. A bivalyokat akár meg is lehet simogatni, hiszen nem félnek az emberektől, jámbor állatok.

Az őshonos állatok megtekintését össze lehet kötni a Kis-Balatonnál található további nemzeti parki látnivalók felkeresésével: Kányavári-sziget, Búbos vöcsök tanösvény, Vörsön a Tájház. Zalavárra is érdemes betérni a Kis-Balaton Kutatóházba.

A kápolnapusztai Bivalyrezervátum egész évben nyitva áll a kirándulók előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik